Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θα απελαθούν όσοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια στο Πουρνάρα

Offsite Team -
02.11.2022 - 16:25

Θα απελαθούν όσοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια στο Πουρνάρα

Σε εξέλιξη η διαδικασία ενίσχυσης της περίφραξης του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή

Θα απελαθούν όσοι αποδεδειγμένα ενεπλάκησαν στα πρόσφατα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής Πουρνάρα, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), Νίκος Νουρής, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για τις δράσεις του Υπουργείου αναφορικά με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αρχικά ο κ. Νουρής ανέφερε ότι «τα όσα είχαν διαδραματιστεί στο Πουρνάρα ποσώς αποτελούν έκπληξη. Είναι αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης και του υπερπληθυσμού που υπάρχει στο Κέντρο».

>>> Νουρής: Δεν φεύγει το Πουρνάρα - Θα το αναβαθμίσουμε

Το Υπουργείο Εσωτερικών, συνέχισε ο ΥΠΕΣ, «όχι απλώς δεν παρακολουθεί με απάθεια τα διαδραματιζόμενα, αλλά αντιθέτως έχει πάρει σωρεία μέτρων έναντι σοβαρότατης οικονομικής επιβάρυνσης». Πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη πρόσθετες ενέργειες απάμβλυνσης του προβλήματος αφενός μέσα στο Πουρνάρα και αφετέρου της βελτίωσης των συνθηκών υποδομής αλλά και της ασφάλειας και της αποφόρτισης των γειτνιαζουσών κοινοτήτων, με πρώτη την Κοκκινοτριμιθιά. 

«Ήδη σήμερα υπάρχει σε εξέλιξη σύσκεψη στην οποία παρακάθονται όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, για να μελετήσουμε και μέτρα που θα λάβει συγκεκριμένα η Αστυνομία, τα οποία έχω εισηγηθεί», είπε ο κ. Νουρής, προσθέτοντας ότι θα μελετηθεί και μια σειρά άλλων μέτρων όπως η επίσπευση της διαδικασίας της νέας περίφραξης που θα γίνει στο Κέντρο έναντι 1,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον είπε ότι θα γίνει σήμερα μια προσπάθεια διαβούλευσης με τους αναδόχους του έργου, ούτως ώστε να περιορισθεί η έξοδος από το Κέντρο. 

Επιπρόσθετα, ο ΥΠΕΣ ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ενίσχυσης της περίφραξης του αυτοκινητόδρομου και έχει ξεκινήσει μια διεργασία με τη βοήθεια του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λευκωσίας για τα υγειονομικά προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο. Ακόμη, υπάρχει μια σειρά μέτρων τα οποία άπτονται κυρίως της Αστυνομίας όσον αφορά την ασφάλεια στην Κοκκινοτριμιθιά, όπως η βελτίωση του οδικού φωτισμού, η αύξηση των περιπολιών και άλλα μέτρα τα οποία, όπως είπε θα συζητηθούν με την Αστυνομία.

Ερωτηθείς για τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν μετά τα επεισόδια στο Πουρνάρα, ο κ. Νουρής δήλωσε: «Θα δείτε απελάσεις». Ο ΥΠΕΣ επανέλαβε ότι «προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να δώσουμε στήριξη στους ανθρώπους που φτάνουν στη χώρα μας με τον οποιονδήποτε τρόπο και τα οποιαδήποτε μέσα διαθέτουμε». Είναι πασιφανές, σημείωσε, ότι αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα στα θέματα υποδοχής γιατί έχουμε αριθμούς πολύ μεγαλύτερους από τις δυνατότητές μας. «Όμως, απαιτούμε από τους ανθρώπους που φτάνουν στη χώρα μας να επιδεικνύουν στοιχειώδη σεβασμό στη χώρα μας και στις υποδομές της», υπέδειξε. 

«Είναι λοιπόν γι’ αυτόν τον λόγο που θα ενεργοποιηθούν τα συγκεκριμένα άρθρα της συγκεκριμένης νομοθεσίας και εκείνοι οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν εμπλακεί στα επεισόδια θα απελαθούν», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home