Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θα έχουμε έξαρση της Γρίπης Α' φέτος;

Offsite Team -
22.09.2021

Θα έχουμε έξαρση της Γρίπης Α' φέτος;

Τι αναμένουν οι ειδικοί φέτος για τη Γρίπη Α' - Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Την ώρα που οι επιδημιολογικοί δείκτες της χώρας παρουσιάζονται σαφώς βελτιωμένοι σε σύγκριση με τους καλοκαιρινούς μήνες, οι φθινοπωρινές ημέρες είναι προ των πυλών.

Ανέκαθεν οι φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες είναι το διάστημα όπου παρατηρείται έξαρση της Γρίπης Α’. Γι’ αυτό άλλωστε συνιστάται το εμβόλιο να χορηγείται από τον Οκτώβριο ώστε να παρέχει κάλυψη μέχρι και το Μάρτιο, την περίοδο δηλαδή που παρατηρείται η μεγαλύτερη έξαρση της γρίπης.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, πορευόμαστε και έχουμε μάθει πλέον να ζούμε με τον κορωνοϊό. Κατά την περσινή αντίστοιχη περίοδο, τα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας ήταν αυστηρότερα σε σύγκριση με σήμερα, ενώ από τον Μάρτιο υπάρχουν και τα μέτρα αυτοπροστασίας, τα οποία μας θωρακίζουν μεν αλλά όχι μόνο από τον κορωνοϊό.

Η Offsite επικοινώνησε με τον επιδημιολόγο δρ Μιχάλη Βωνιάτη ο οποίος αρχικά τόνισε πως πάντα υπάρχει ο φόβος για έξαρση γρίπης το φθινόπωρο.

Ερωτηθείς ο δρ Βωνιάτης εάν θα πρέπει να αναμένουμε έξαρση της Γρίπης Α’ φέτος δεδομένου ότι πλέον τα μέτρα είναι πιο χαλαρά σε σχέση με πέρυσι, μας απάντησε πως «άμα λαμβάνονται τα μέτρα αυτοπροστασίας, δε θεωρώ ότι θα παρατηρηθεί μεγάλη έξαρση της Γρίπης Α’». 

Πρόσθεσε δε πως θα υπάρξουν μεν περιστατικά, ωστόσο θα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Την ίδια ώρα ο δρ Βωνιάτης υποστήριξε πως άτομα τα οποία ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες ή είναι ηλικιωμένοι πρέπει να κάνουν κάθε χρόνο το εμβόλιο της γρίπης.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για την Γρίπη Α’

Στο μεταξύ σύμφωνα και με το υπουργείο Υγείας, τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά της Γρίπης Α’, ο οποίος θα γίνεται στα ιατρεία των Προσωπικών Ιατρών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συνολικά έχουν παραγγελθεί 180,000 εμβόλια, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 25,000 σε σύγκριση με εκείνον του 2020. Μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί 60,000 εμβόλια και αναμένεται η παραλαβή 2ης παρτίδας 50,000 εμβολίων εντός της εβδομάδας. Η υπόλοιποι ποσότητα θα παραλαμβάνεται τμηματικά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Home