Θάνατος 16χρονου: «Θα υπάρξει ικανοποίηση όταν αποδοθούν ευθύνες»

Θάνατος 16χρονου: «Θα υπάρξει ικανοποίηση όταν αποδοθούν ευθύνες»

Τι αναφέρει στην Offsite o Δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Χρίστου

Ποινική δίωξη σε τέσσερα πρόσωπα ηλικίας από 16 μέχρι 18 ετών για το θάνατο του 16χρονου στη Λάρνακα.

Μετά από 7 μήνες ερευνών από την Αστυνομία, ο φάκελος της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί και σταλθεί στην Νομική Υπηρεσία όπου μετά την σειρά της θα καταχωρήσει στο φάκελο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Τα τέσσερα πρόσωπα κατηγορούνται, για την πρόκληση θανάτου από αμέλεια, με την υπάρχουσα νομοθεσία να προβλέπει σε περίπτωση καταδίκης την ποινή φυλάκιση μέχρι τεσσάρων χρόνων ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις 4.500 ευρώ.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι τα 4 πρόσωπα φέρεται να παρουσιάζονται στα βίντεο με τον άτυχο 16χρονο που είδαν το φως της δημοσιότητας τους προηγούμενους μήνες.

Κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη της υπόθεσης, ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Χρίστου, ανέφερε στην Offsite ότι θα υπάρξει ικανοποίηση όταν αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν.

Σε ερώτηση αναφορικά για τη ποινή φυλάκισης, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι αν επιβληθεί ποινή φυλάκισης κάτω από 3 χρόνια το Δικαστήριο δύναται να διατάξει αναστολή.

Η μοιραία νύχτα & η νεκροψία

Ο 16χρονος Παναγιώτης έχασε τις αισθήσεις καθώς βρισκόταν σε παιδικό πάρτι, ενώ πριν είχε αδιαθεσία και έκανε εμετό.

Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, η οποία είχε διενεργήσει τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 16χρονου, είχε διαπιστώσει ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από ασφυξία συνεπεία εισρόφησης εμεσμάτων.

Μάλιστα στο αίμα του είχε ανιχνευθεί 340mg αλκοόλης.

Αρχικά ο Αστυνομικός Σταθμός Αθηένου διερευνούσε υπόθεση αιφνίδιου και αφύσικου θανάτου.

Έκτορας Γεωργίου

Home