Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θάνατος Αθανάσιου Νικολάου: Αύριο η εκταφή σορού 15 χρόνια μετά

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
16.12.2020

Θάνατος Αθανάσιου Νικολάου: Αύριο η εκταφή σορού 15 χρόνια μετά

Thumbnail
Η διαδικασία - Ποιοι θα είναι παρόντες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Μετά από 15 χρόνια αναβιώνει αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου,  η υπόθεση θανάτου του 26χρονου τότε εθνοφρουρού Αθανάσιου Νικολάου ο οποίος στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στην επαρχία Λεμεσού. Στις 11:30 το πρωί κατόπιν διατάγματος που εξασφάλισε η οικογένεια του αποθανόντος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, θα γίνει εκταφή των οστών του νεκρού με μεγάλη πιθανότητα να  επανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης. Το διάταγμα εκπνέει στις 23 Δεκεμβρίου, άρα μέχρι τότε η διαδικασία έπρεπε να ολοκληρωθεί.

Η εκταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο και τα οστά θα μεταφερθούν  στο Νεκροτομείο Λεμεσού όπου θα  είναι παρόντες ο Ελλαδίτης καθηγητής διευθυντής της Ιατροδικαστικής Διεύθυνσης Αθηνών Φίλιππος Κουτσάφτης και άλλοι εμπειρογνώμονες - συνεργάτες του Ελλαδίτη καθηγητή που θα ηγηθεί της έρευνας.

>>>Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις<<<

Στη διαδικασία παρόντες θα είναι επίσης μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και οι ιατροδικαστές της Δημοκρατίας, αλλά και ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης εκ μέρους  της οικογένειας. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στην Offsite ότι το πιο δύσκολο εγχείρημα είναι η εκταφή των οστών από το Νεκροταφείο ειδικά λόγω των καιρικών συνθηκών, αφού οι βροχές δεν είναι «σύμμαχος» σε αυτή την περίπτωση.

Μετά την εξέταση των σκελετικών υπολειμμάτων των οστών, αυτά  θα μεταφερθούν εκ νέου στο Κοιμητήριο. Απ’ εκεί και πέρα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ετοιμαστούν οι εκθέσεις του Καθηγητή Φ.Κουτσάφτη και των ιατροδικαστων της Δημοκρατίας και της οικογένειας. Τα πορίσματα θα κατατεθούν στις αστυνομικές Αρχές οι οποίες σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα θα αποφανθούν για τα επόμενα βήματα. Σημειώνεται ότι το ΕΔΑΔ σε απόφασή του καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία για πλημμελή έρευνα  και επιδίκασε 32.000 ευρώ στην οικογένεια του θύματος.

Σε αναμονή βρίσκεται και η Αστυνομία η οποία θα ενημερωθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα τι θα πράξει. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην Offsite ότι «πρόκειται για μια ασυνήθιστη στα κυπριακά δεδομένα υπόθεση και αναμένουμε τις απαραίτητες οδηγίες».

 

 

 

Home