Θάνατος βρέφους: Τι έδειξε η νεκροτομή

Θάνατος βρέφους: Τι έδειξε η νεκροτομή

Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του βρέφους - Επιβεβαίωσε τον πνιγμό από τροφή η νεκροτομή του βρέφους

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η νεκροτομή στη σορό του άτυχου βρέφους που ''έχασε'' τη ζωή του κατά την σίτισή του την Τετάρτη 20/1. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε πνιγμονή από απόφραξη των εσωτερικών στομίων των αεροφόρων οδών (λάρυγγας τραχεία) λόγω εισρόφησης τροφής.

Θυμίζουμε ότι το 17 μηνών αγοράκι, φέρεται να πνίγηκε με ένα κομμάτι ψωμί, ενώ βρισκόταν σε οικία υπό την φροντίδα γυναίκας. Η γυναίκα που φρόντιζε το παιδί όταν αντιλήφθηκε το περιστατικό προσπάθησε να αφαιρέσει το ψωμί από το στόμα του, καταφέρνοντας να αφαιρέσει κομμάτι του.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στη Λεμεσό: Πνίγηκε από ένα κομμάτι ψωμί το βρέφος

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο όπου μετέφερε το 17 μηνών βρέφος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν αποφεύχθηκε το μοιραίο.

Το βρέφος βρισκόταν - μαζί με άλλα - σε οικία γυναίκας η οποία φέρεται να φρόντιζε παιδιά στην οικία της, ενώ μετά το τραγικό γεγονός και μετά από εξετάσεις λειτουργών του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας διαπιστώθηκε πως δεν κατείχε τις απαιτούμενες άδειες.

Σε ανακοίνωση του το Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας αναφέρει ότι η αναφερόμενη ως επιβλέπουσα του παιδιού κατά τον χρόνο του τραγικού συμβάντος δεν είναι εγγεγραμμένη ως κατ’ οίκον παιδοκόμος, στη βάση του περί Παίδων Νόμου.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου βρίσκονται σε επαφή με την Αστυνομία Κύπρου, για να συμβάλουν στη διερεύνηση του περιστατικού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Home