Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θάνατος λοχαγού Ε.Φ: To σχοινί... θα βγάλει το πόρισμα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
28.05.2021

Θάνατος λοχαγού Ε.Φ: To σχοινί... θα βγάλει το πόρισμα

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες / Περισυλλογή και άλλων τεκμηρίων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες μετά το τραγικό χαμό του λοχαγού κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στην Τροοδίτισσα την Τρίτη 25 Μαϊου 2021.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Για το μοιραίο συμβάν θα γίνουν δυο έρευνες τόσο από την Αστυνομία, όσο και από την Εθνική Φρουρά. Όσον αφορά στην αστυνομική έρευνα άρχισαν οι καταθέσεις αλλά και οι εξειδικευμένες έρευνες. 

Σημείο «κλειδί» στην υπόθεση αποτελεί το σχοινί που χρησιμοποιηθηκε στη μοιραία καταρρίχηση. Η Αστυνομία έλαβε το σχοινί και το έστειλε για επιστημονικές εξετάσεις οι οποίες θα καταδείξουν και τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Σημειώνεται ότι με βάση μαρτυρια ο άτυχος λοχαγός συμμετείχε σε άσκηση καταρρίχησης από μεγάλό ύψος σε πεδίο άσκησης στην Τροοδίτισσα δίπλα από τον εκδρομικό χώρο. Ο ΄λοχαγός ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε την κατάβαση με σχοινί, όταν αυτό κάτω από άγνωστους λόγους έσπασε με αποτέλεσμα ο αξιωματικός να πέσει από ύψος 50 μέτρων και να χτυπήσει θανάσιμα στους βράχους του γκρεμού.  Παράλληλα, ελήφθησαν τεκμήρια από τη σορό του λοχαγού οι οποίες επίσης εστάλησαν για επιστημονικές εξετάσεις.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Με την ολοκλήρωση αυτών των εξετάσεων η Αστυνομία θα προχωρήσει σε συγκεκριμένα ευρήματα, τη στιγμή που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται οι καταθέσεις από μέλη της  Εθνικής Φρουράς και συναδέλφους του λοχαγού.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών θα συνταχθεί πόρισμα, το οποίο θα σταλεί πρώτα στον θανατικό ανακριτή και ακολούθως στο Γενικό Εισαγγελέα που θα αποφανθεί για το ενδεχόμενο ποινικών διώξεων.

>>>>Διαβάστε επίσης: Συγκλονισμός για τον θάνατο αξιωματικού - Κόπηκε το σχοινί (vid)<<<<

Έρευνα και από την Εθνική Φρουρά

Εξάλλου, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης την Τρίτη διέταξε πλήρη έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού ατυχήματος. Ωστόσο, η έρευνα της Εθνικής Φρουράς θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας που διεξάγεται από την Αστυνομία.  

Home