Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θάνατος Θανάση: Πήγε στη σκηνή ο Μάτσας-Είδαν γονείς οι Ανακριτές

Του Γιώργου Μιχαηλιδη -
19.11.2021 - 06:00

Θάνατος Θανάση: Πήγε στη σκηνή ο Μάτσας-Είδαν γονείς οι Ανακριτές

Σε ένα μήνα οι πρώτες καταθέσεις από τους 3 ποινικούς ανακριτές / Όλες οι εξελίξεις

Toυ Γιώργου Μιχαηλίδη

Με αργά αλλά σταθερά βήματα προχωρεί η έρευνα των τριών ποινικών ανακριτών Σάββα Μάτσα, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και Αντώνη Αλεξόπουλου για τα αίτια θανάτου του Αθανάσιου Νικολάου τέως από τη Λεμεσό ο οποίος βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005. Όπως  πληροφορούμαστε εντός ενός μηνός  θα αρχίσουν οι πρώτες καταθέσεις στους ποινικούς ανακριτές.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η σημαντική εξέλιξη που σημειώθηκε από τις 07 Οκτωβρίου 2021 οπότε και ορίστηκαν οι τρεις ποινικοί ανακριτές, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες μας η επίσκεψη της τραγικής μητέρας του Θανάση Ανδριάνας Νικολάου μαζί με τον σύζυγό της στους ποινικούς ανακριτές. Η κα Νικολάου «άνοιξε» κυριολεκτικά «την καρδιά της στους κ.κ. Μάτσα,Αιμιλιανίδη και Αντωνόπουλο σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα του γιου της και τα όσα συνέβησαν πριν το μοιραίο. Όπως είπε, ο Θανάσης την 29η Σεπτεμβρίου 2005 ξυρίστηκε και ετοίμασε μόνος του την τσάντα για να πάει στο στρατόπεδο.

Παράλληλα, όπως πληροφορούμαστε, η κα Νικολάου ανέφερε το πως ζούσε ο γιος της στο στρατό ισχυριζόμενη ότι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος. Σημειώνεται ότι η επίσκεψη της κα Νικολάου στους ανακριτές έγινε αυτοβούλως. Όλα όσα ανέφερε θα αξιολογηθούν ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο η μητέρα του αποβιώσαντα εθνοφρουρού θα κληθεί για επίσημη κατάθεση.

Οι τρεις ποινικοί ανακριτές θα διερευνήσουν τα πάντα λαμβάνοντας καταθέσεις, τεκμήρια και τις εκθέσεις των ιατροδικαστών που ενήργησαν για την οικογένεια και την Κυβέρνηση. Ήδη, ανέλαβαν και μελέτησαν συγκεκριμένα κομμάτια του ογκώδους  μαρτυρικού υλικού.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Παράλληλα, όπως είμαστε σε θέση να πληροφορηθούμε, ο πρόεδρος της Επιτροπής Σάββας Μάτσας επισκέφθηκε τη σκηνή που βρέθηκε νεκρός ο Νικολάου και προχώρησε σε αυτοψία.

Δεν αποκλείεται να προκύψουν όμως και νέα στοιχεία. Πάντως οι ανακριτές θα παραλάβουν μαρτυρίες, τα  τεκμήρια και  τις  εκθέσεις των ιατροδικαστών που ενήργησαν για την οικογένεια και την Κυβέρνηση.

Έχουν 4 μήνες

Οι ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές στη βάση των όρων εντολής τους έχουν 4 μήνες για την έκδοση πορίσματος. Ωστόσο, εφόσον δεν ολοκληρώσουν το έργο τους θα τους δοθεί περαιτέρω χρόνος. 

 

Home