Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θέλει Πρώτες Βοήθειες για παιδιά σε λίγους μήνες ο Χατζηπαντέλας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
29.03.2022

Θέλει Πρώτες Βοήθειες για παιδιά σε λίγους μήνες ο Χατζηπαντέλας

Προσωπικός στόχος μέχρι να εγκαταλείψει το Υπουργείο - Θέλει το Μακάριο Νοσοκομείο - Αναμένει ΟΚΥπΥ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Θέλει το συντομότερο να γίνουν Πρώτες Βοήθειες για παιδιά ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα. Το θέμα των Πρώτων Βοηθειών για τα παιδιά τις τελευταίες μέρες συζητείται με τον Υπουργό να το θεωρεί ακόμα  και ένα από τους μεγαλύτερους του στόχους μέχρι να εγκαταλείψει τον υπουργικό θώκο.

«Θα το επιβάλω εάν»

Ο Υπουργός προκρίνει τη δημιουργία Πρώτων Βοηθειών στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Προσφάτως ο κ. Χατζηπαντέλα συναντήθηκε με τον ΟκΥΠΥ και τους κυβερνητικούς  παιδιάτρους και συζήτησαν το θέμα. Ο Υπουργός ανέλυσε την άποψή του για το Μακάρειο και όπως μας λέχθηκε θα αναμένει τις τελικές προτάσεις των γιατρών και του ΟκΥΠΥ μέχρι την άλλη Παρασκευή 08 Απριλίου 2022. Εφόσον δεν υπάρξει κάτι συγκεκριμένο «θα επιβάλω τη δημιουργία Πρώτων Βοηθειών για παιδιά στο Μακάρειο».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαντέλα, «είμαστε η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν διαθέτουμε Τμήμα Πρώτων Βοηθειών αποκλειστικά για παιδιά και όταν υπάρχει ένα σοβαρό περιστατικό τα ταλαιπωρούμε (τα παιδιά) στα Δημόσια Νοσηλευτήρια». 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Χατζηπαντέλα τόνισε ότι «έβαλα σκοπό μέχρι να φύγω από Υπουργός το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών  να γίνει». Όπως μας είπε, το χρονικό διάστημα αποπεράτωσης του έργου θα είναι τρεις με έξι μήνες. Σύμφωνα με τον Υπουργό στο έργο θα συνεισφέρει ποσό 500.000 ευρώ ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή»

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Υπουργός παράλληλα είπε ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου  για χορήγηση αξονικού τομογράφου στο νέο Τμήμα,  ενώ υπάρχει στα σκαριά πρόγραμμα εκπαίδευσης ιατρικού προσωπικού,

Πληροφοριες της Offsite αναφέρουν ότι ο OΚYπΥ μελετά τις προτάσεις του Υπουργού και μόλις τα μέλη του είναι έτοιμα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στον Υπουργό Υγείας.

Θυμίζουμε ότι η δημιουργία Πρώτων Βοηθειών για παιδιά είναι μέσα στα πλάνα του ΟΚΥπΥ για να κατασκευαστεί σε νέο κτίριο από το κονδύλι που θα πάρει από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το πλάνο όμως προνοεί ολοκλήρωση του έργου του 2024. Ο Υπουργός Υγείας όπως προαναφέραμε θέλει λύση εδώ και τώρα και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις. 

Home