Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θέλεις να γίνεις ναυαγοσώστης; Αυτά είναι τα κριτήρια - Προκήρυξη

Του Γιώργου ΜΙιχαηλίδη -
28.06.2022 - 06:00

Θέλεις να γίνεις ναυαγοσώστης; Αυτά είναι τα κριτήρια - Προκήρυξη

Έλλειψη ενδιαφέροντος - Ανοικτές 353 θέσεις σε όλες τις Επαρχίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Επαρχιακές Διοικήσεις για να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν σε ναυαγοσώστες ενόψει του καλοκαιριού, παρά την έλλειψη ενδιαφέροντος. Όπως πληροφορείται η Offsite News μέχρι σήμερα, όλες οι Επαρχιακές Διοικήσεις έχουν προκηρύξει εποχικές θέσεις για το έτος 2022 τουλάχιστον μία φορά και ανάλογα με το πρόγραμμα στελέχωσης αλλά και την ανταπόκριση, προγραμματίζονται και οι επόμενες προκηρύξεις.

Όπως πληροφορούμαστε, σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου 2022  προγραμματίζεται νέα προκήρυξη από την Επαρχιακή Διοίκηση  Αμμοχώστου με στόχο την πρόληψη αριθμού ναυαγοσωστών. Οι αιτήσεις υποβάλλονται σε συγκεκριμένο πεδίο στις ιστοσελίδες των επαρχιακών Διοικήσεων, αλλά απαιτούνται συγκεκριμένα προσόντα.

Η Οffsite News ενημερώνεται ότι οι αιτητές θα πρέπει να έχουν περάσει το 3ο τουλάχιστον επίπεδο εκπαίδευσης (μετάλλιο), να είναι απόφοιτοι σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης και να διαθέτουν δυο πιστοποιητικά λευκού ποινικού μητρώου εκ των οποίων το ένα να αφορά τη μη κακοποίηση ανηλίκων. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Σχέδιο δράσης για μπλόκο σε κλοπές στις παραλίες<<<<

Τι περιλαμβάνει η εξέταση

Η εξέταση πρόσληψης ναυαγοσωστών περιλαμβάνει κολύμβηση 300 μέτρων με την απόσταση να καλύπτεται σε 7:30  λεπτά. Εξέταση στις Πρώτες Βοήθειες. Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι περάσουν με επιτυχία αυτές τις δοκιμασίες τότε θα κληθούν να περάσουν από προσωπική συνέντευξη με στόχο την πρόσληψή τους. 

Αναφορικά με τις θέσεις εποχικών ναυαγοσωστών που προβλέπονται και μπορούν να προσληφθούν για το έτος 2022, συνολικά οι θέσεις είναι 353 (Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου 97, η Λεμεσός 74, η Λάρνακα 61, η Λευκωσία 15 και η Αμμόχωστος 106). Σημειώνεται ότι πέραν των εποχικών θέσεων υπηρετούν συνολικά 69 μόνιμοι ναυαγοσώστες (21 στην Πάφο, 10 στη Λεμεσό, 21 στη Λάρνακα και 17 στην Αμμόχωστο).

Home