Θέλουν να γίνει Γυμνάσιο στην Διανέλλειο - Εμπόδια λόγω πανδημίας

Θέλουν να γίνει Γυμνάσιο στην Διανέλλειο - Εμπόδια λόγω πανδημίας

Τι δηλώνει στην offsite ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας

Του Μίμη Χριστοφόρου

Πριν από περίπου ένα χρόνο το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση και υλοποιήθηκε η συμφωνία για τον χώρο όπου στεγαζόταν η Διανέλλειος Τεχνική Σχολή Λάρνακας.  Όπως δήλωσε, σε επίσκεψη του στην πόλη του Ζήνωνα, ο τότε Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Χαμπιαούρης, ξεκίνησε ένας ευρύτερος εκπαιδευτικός ανασχεδιασμός της πόλης με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Το όλο θέμα όμως είναι ακόμα στάσιμο αφού δεν έγινε καμία άλλη ενέργεια από τότε.

BFBFBFSD

Θέλουν να γίνει γυμνάσιο αλλά...

Η Offsite επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας κ. Πέτρο Χρυσοστόμου για να μας μεταφέρει τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα. Όπως μας ανέφερε έχουν στείλει επιστολή στο υπουργείο και αιτήθηκαν στον χώρο να ανεγερθεί γυμνάσιο.

Αφού τροχιοδρομήθηκε η διαδικασία, με την υλοποίηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε, μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και της Διαχειριστικής Επιτροπής του «Ορφανοτροφείου και Τεχνικής Σχολής, Δημητράκης Γ. Διανέλλος» στη Λάρνακα, σύμφωνα με την οποία η Διανέλλειος Σχολή περιήλθε εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, για να γίνει εκ νέου σχολικός χώρος, ως σχολική εφορία, δήλωσε ο κ. Χρυσοστόμου, αποταθήκαμε στο ΥΠΠΑΝ με αίτημα μας να ανεγερθεί γυμνάσιο. Οπως μας ανέφερε, το αίτημα τροχιοδρομείται και θα υλοποιηθεί μεταγενέστερα.

Εμείς θέλουμε, όπως δήλωσε, εκεί να γίνει ένα υπερσύγχρονο γυμνάσιο για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από το Γυμνάσιο Δροσιάς στο οποίο υπάρχουν πολλά προβλήματα όπως ο υπερπληθυσμός των μαθητών, και οι πεπαλαιωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις που συνεχώς χρειάζονται βελτίωση. "Με την ανέγερση του το νέο γυμνάσιο θα απορροφήσει μαθητές από το Γυμνάσιο Δροσιάς. Εμείς θέλουμε να μεταφερθούν όλοι οι μαθητές για να αποσυμφορηθεί η περιοχή", σημείωσε.

"Αυτή την στιγμή δεν έχουμε χρονοδιαγράμματα ή κάτι συγκεκριμένο"

Αυτή η εποχή η δύσκολη που ζούμε με την πανδημία του κορωνοϊού είπε ο κ. Χρισοστόμου, δεν μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε την ανέγερση του σχολείου, διότι έχουμε άλλα προβλήματα με τις συνθήκες υγιεινής και μας κρατούν πίσω.

"Είχαμε κάνει συναντήσεις με τον Υπ. Παιδείας, με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και όλοι είναι ομόφωνοι, όμως τώρα ο καιρός είναι ακατάλληλος να βγούμε μπροστά τόσο διεκδικητικά όσο θέλουμε. 

ΣΑΦΑΩ

Λόγω κορωνοϊού... η κατάσταση είναι αόριστη 

Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με τον κορωνοϊό θα διεκδικούσαμε να μπει ένα χρονοδιάγραμμα για να γνωρίζουμε πότε θα αρχίσει η ανέγερση του σχολείου, όμως λόγω κορωνοϊού η κατάσταση είναι αόριστη και προσπαθούμε μόνο μέσω επιστολών. Δεν μπορούμε να έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό και να τον πιέσουμε. Μετά το τέλος της πανδημίας θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον υπουργό, σημείωσε 

Home