Το θέμα των εξετάσεων Τετραμήνων συζήτησαν ΓΓ ΑΚΕΛ και ΠΣΕΜ

Το θέμα των εξετάσεων Τετραμήνων συζήτησαν ΓΓ ΑΚΕΛ και ΠΣΕΜ

«Το ΑΚΕΛ είναι ανεπιφύλακτα δίπλα από τους μαθητές»

Πρέπει «να σκεφτούμε ξανά την όλη φιλοσοφία του εκπαιδευτικού μας συστήματος», είπε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά μεταρρυθμίσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.  

Ο κ. Κυπριανού είχε σήμερα το πρωί, στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, συνάντηση με την ηγεσία της ΠΣΕΜ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Γιάννη Λαπήθιο.

 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι είχαν μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με την ηγεσία της ΠΣΕΜ, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις για τα σημαντικά ζητήματα, τα οποία βρίσκονται αυτή την στιγμή ενώπιον του συνόλου των μαθητών.

 

«Πρώτα και κύρια, βέβαια είναι το θέμα των εξετάσεων των Τετραμήνων. Δεν θα μείνω σε αυτά. Θα επεκτείνω την σκέψη για να πω ότι πρέπει να σκεφτούμε ξανά την όλη φιλοσοφία του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, όχι σε αρνητική κατεύθυνση, οι οποίες στοχεύουν στο να επιβάλουν τον αυταρχισμό και την αλαζονεία του συστήματος στους μαθητές. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει να μαθαίνει τους μαθητές να σκέφτονται και όχι να μετατρέπονται σε παπαγάλους, αποστηθίζοντας ολόκληρα κείμενα για να μπορούν να παρακάθονται συνεχώς σε εξετάσεις», πρόσθεσε.

Διαβλαστε επίσης: Τα διπλώνουν ξανά οι μαθητές - 4 ώρες αποχή την Πέμπτη

 

Όπως είπε, έχει τεράστια σημασία, λοιπόν, «να ξανά δούμε την όλη φιλοσοφία του συστήματος και η έκκληση μας προς το Υπουργείο Παιδείας, προς τους οργανωμένους γονείς είναι να συνειδητοποιήσουν ότι με τον αυταρχισμό, με τον ετσιθελισμό, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές, οι οποίες θα συμφωνήσουμε και εμείς ότι χρειάζονται για να γίνουν ακόμα καλύτερα τα δημόσια σχολεία».

«Μας ανησυχεί και το γεγονός ότι υποσκάπτεται το δημόσιο σχολείο μέσα από ενέργειες και κινήσεις, οι οποίες γίνονται και από το Υπουργείο Παιδείας και αυτό θα αποβεί εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης στον τόπο μας», συμπλήρωσε.  

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι ένα άλλο σημαντικό θέμα, το οποίο τους έχει απασχολήσει είναι το θέμα της μαθητικής πρόνοιας.

 

«Δικαιώματα τα οποία είχαν μαθητές στο παρελθόν, όπως παραδείγματος χάριν είναι η δωρεά μεταφορά με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Διαπιστώνουμε ότι εδώ και χρόνια έχουν αφαιρεθεί. Κατανοούμε ότι ήταν μια περίοδος οικονομικής κρίσης και θα έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα. Κατά την Κυβέρνηση σήμερα βιώνουμε ένα Success Story. Καταφέρνουμε να εξοικονούμε κάθε χρόνο από τους προϋπολογισμούς πολύ μεγάλα ποσά», πρόσθεσε.  

Όπως ανέφερε, είναι απαραίτητο, λοιπόν, να επιστραφούν οι αποκοπές που είχαν γίνει από τους μαθητές και ιδιαίτερα τους άπορους μαθητές, για να μπορέσουν, -  πέραν από τις δυσκολίες να μάθουν αυτά τα οποία χρειάζεται να διδαχθούν-, να αντιμετωπίσουν τις πρόσθετες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στα σχολεία.  

«Το ΑΚΕΛ είναι ανεπιφύλακτα δίπλα από τους μαθητές στον αγώνα τον οποίο δίνουν για να αλλάξουμε την φιλοσοφία, με την οποία προσεγγίζουμε την εκπαίδευση στο τόπο μας», συμπλήρωσε.  

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γιάννης Λαπήθιος, σε δηλώσεις του είπε ότι κατά την συνάντηση κατέθεσαν τις απόψεις τους, «τις οποίες βλέπουμε ότι υπάρχει ίδια ανησυχία και από πλευράς ΑΚΕΛ».

 

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΑΚΕΛ, γιατί βλέπουμε ότι ασπάζονται τις ανησυχίες μας και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι σε αυτό τον αγώνα θα βρίσκονται δίπλα μας», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home