Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι είναι το σκάφανδρο που επιστρατεύουν αύριο στον Ξυλιάτο (Vid)

Offsite Team -
23.04.2019

Τι είναι το σκάφανδρο που επιστρατεύουν αύριο στον Ξυλιάτο (Vid)

Thumbnail
Ετοιμάζουν σχέδιο Β' για τις έρευνες στον Ξυλιάτο

Εναλλακτικά σχέδια εξετάζουν οι αρχές στην περίπτωση που δεν προκύψουν θετικά αποτελέσματα από τη χρήση της ρομποτικής κάμερας στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην λίμνη «Μεμί» στον Ξυλιάτο ,για εντοπισμό του άψυχου σώματος της 6χρονης Sierra.

Σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας, εάν μέχρι το απόγευμα δεν προκύψουν εξελίξεις με την χρήση της κάμερας, τότε θα προχωρήσουν με σχέδιο Β΄, το οποίο ωστόσο δεν αποκάλυψε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις αυριανές έρευνες στην λίμνη του Ξυλιάτου θα χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο.

SKAFANDRO XILIATO

Τι είναι το σκάφανδρο

Tο σκάφανδρο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την δεκαετία του 1860, και αποτελούσε μια επαναστατική για την εποχή εκείνη μέθοδο κατάδυσης, μιας και μέχρι τότε οι δύτες βουτούσαν γυμνοί.

Το σκάφανδρο αποτελούνταν από  ολόσωμη στολή με χάλκινη περικεφαλαία, θώρακα, παπούτσια και βαρίδια στο στήθος. Με το σκάφανδρο μπορούσε ένας δύτης να παραμείνει περισσότερη ώρα στο βυθό αφού με μια χειροκίνητη αεραντλία, με έμβολα, του έστελναν μέσω ενός σωλήνα, που ονομαζόταν μαρκούτσι, αέρα στην περικεφαλαία. 

Να σημειώσουμε ωστόσο, πως το σκάφανδρο έχει καταργηθεί από το 1970  καθώς μόνο στα νησιά του Αιγαίου είχαν καταγραφεί μέσα σε 50 χρόνια 10.000 θάνατοι και 20.000 παραλύσεις λόγο έλλειψης τεχνογνωσίας.

 

Home