Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Offsite Team -
04.03.2022

Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Προβλέψεις από KITASWEATHER

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι κατά το πρώτο μισό της αυριανής ημέρας, διαταραχή “express” θα επηρεάζει την περιοχή μας με βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, χιόνια στα υψηλότερα ορεινά και ισχυρούς έως θυελλώδεις δυτικούς ανέμους ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Το ΠΣΚ, αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και διαστήματα αυξημένων νεφώσεων με κάποιες πιθανότητες για κάποια μεμονωμένα/τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο. Η πιθανότητα για μεμονωμένα φαινόμενα συνεχίζει σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία και για την Καθαρά Δευτέρα ενώ κατά το δεύτερο μισό της 10ήμερης πρόγνωσης, η προγνωσιμότητα είναι ακόμα χαμηλή.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και ορεινά/ημιορεινά. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια. Η πιθανότητα βροχής για την Παρασκευή κυμαίνεται από 25-50% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή, φτάνοντας γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν με μικρό ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά το απόγευμα. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται λίγες τοπικές ελαφριές κυρίως βροχές. Η πιθανότητα βροχής για το Σάββατο βρίσκεται στο 40% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 16-18 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος χωρίς να αποκλείονται ακόμα λίγες τοπικές ελαφριές κυρίως βροχές. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα πιθανόν να παρατηρηθεί σκόνη, κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Η πιθανότητα βροχής για την Κυριακή βρίσκεται στο 30% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στις πλείστες περιοχές, παραμένοντας ωστόσο γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 17-20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Καθαρά Δευτέρα, τα νεότερα δεδομένα δείχνουν πως παροδικά αυξημένες νεφώσεις είναι πιθανό να δώσουν κάποιες μεμονωμένες βροχές, με τη πιθανότητα βροχής από το 10% που ήταν πριν λίγες ημέρες να έχει αυξηθεί στο 25-30% (αναλόγως περιοχής). Η εξέλιξη παρακολουθείται.

Το δεύτερο μισό της 10ήμερης πρόγνωσης, η προγνωσιμότητα είναι αρκετά χαμηλή με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, με τη πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται προς το παρόν έως το 25%.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Πέμπτη δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 6-7 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τoπικά τα 8 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 6-7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 9 μποφόρ και στις κορυφές βουνών έως τα 10 μποφόρ. Μέχρι την Παρασκευή, οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει σημαντικά και θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα προσήνεμα τα 5 μποφόρ. Το Σάββατο, οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ ενώ την Κυριακή, μέτριο έως ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν στα προσήνεμα τα 6 μποφόρ ενώ τα νεότερα στοιχεία για τη Καθαρά Δευτέρα δείχνουν ότι η περιοχή μας θα επηρεάζεται από μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων φαίνεται από την Τρίτη.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

 

Home