Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι λέει το Τμ. Φυλακών για την υπόθεση με ναρκωτικά σε τηλεόραση

Offsite Team -
11.09.2020 - 10:32

Τι λέει το Τμ. Φυλακών για την υπόθεση με ναρκωτικά σε τηλεόραση

Thumbnail
Συγχαρητήρια Τμ. Φυλακών στην ΥΚΑΝ

Το Τμήμα Φυλακών τονίζει ότι η πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής παράνομης ενέργειας στον χώρο των Φυλακών εντάσσεται στις προτεραιότητες της Διεύθυνσης των Φυλακών.

Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόστηκε ένας μηχανισμό συλλογής και αξιολόγησης πληροφοριών, και μέσα από τη συνεργασία που η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών έχει αναπτύξει με τη Διοίκηση της ΥΚΑΝ, έχουν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά την προσπάθεια μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών ή και αντικείμενων από συγγενείς κρατουμένων. Αυτό  αποδεικνύεται ξεκάθαρα μέσα από τις ενέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια όπου έχουν συλληφθεί, σε 27 διαφορετικές περιπτώσεις, επισκέπτες κρατουμένων και συγκεκριμένα πατέρας, μητέρα, σύζυγος/συμβία που είχαν στην κατοχή τους κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες ή και αντικείμενα με σκοπό να τις παραδώσουν στα παιδιά τους ή στον σύζυγό τους.

Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, η Διοίκηση της ΥΚΑΝ, μετά από συντονισμένες ενέργειες με τη Διεύθυνση Φυλακών, συνέλαβε χθες 10.9.2020, επισκέπτρια η οποία προσήλθε στον χώρο των Φυλακών και παρέδωσε τηλεόραση στην Αποθήκη Ηλεκτρονικών των Φυλακών με σκοπό να παραδοθεί στον συμβίο της, εντός της οποίας προηγουμένως είχε αποκρύψει πιθανόν ναρκωτικές ουσίες. 

Με την ευκαιρία αυτή, η Διεύθυνση του Τμήματος εκφράζει για ακόμα μία φορά τα συγχαρητήριά της στον Διοικητή και Υποδιοικητή της ΥΚΑΝ για τον επαγγελματισμό, τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητά τους.

Η Διεύθυνση των Φυλακών επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά της σε τέτοιες ενέργειες και θα συνεχίσει το έργο της με τον ίδιο ζήλο, στέλνοντας για άλλη μια φορά, σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα για μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους πράξεις. Παράλληλα καλεί τους συγγενείς των κρατουμένων να είναι αρωγοί στις συνεχείς προσπάθειες και ενέργειες που γίνονται από το Τμήμα Φυλακών σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Τμήματος για την απεξάρτησή τους.  

Home