Τι θα γίνει με νεοσύλλεκτους που είναι κρούσματα ή επαφές

Τι θα γίνει με νεοσύλλεκτους που είναι κρούσματα ή επαφές

Το πλάνο δράσης που ετοίμασε το ΓΕΕΦ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τα κρούσματα κορωνοϊού εμφανίστηκαν και στην Εθνική Φρουρά. Η έξαρση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα δεν άφησε ανεπηρέαστο το στράτευμα, αλλά και την εν εξελίξει κατάταξη των νεοσυλλέκτων. Ήδη, από την περασμένη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 κατατάσσονται οι νεοσύλλεκτοι της ΕΣΣ0 2021.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αυτό είναι το πλάνο

Έγκυρες πληροφορίες της Offsite αναφέρουν ότι με οδηγίες του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη, όσοι νεοσύλλεκτοι είναι κρούσματα ή επαφές δεν χάνουν το δικαίωμα κατάταξης, αφού: Μετά τις 26 Ιουλίου οπότε και ολοκληρώνεται η κατάταξη, μπορούν να παρουσιάσουν στα Γραφεία Στρατολογίας αρνητικό pcr (μοριακό) τεστ κορωνοϊού. Σε αυτή την περίπτωση θα εξασφαλίσουν νέα πρόσκληση κατάταξης. 

Με βάση το σχέδιο δράσης που ετοιμάστηκε η κατάταξη των νεοσυλλέκτων που θα βρίσκονται  σε καραντίνα μέχρι τις 26 Ιουλίου θα γίνεται μόνο στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων Λεμεσού και Λάρνακας, αναλόγως της πόλης καταγωγής και διαμονής τους. Ανθημερόν όπως και στις άλλες περιπτώσεις οι νεοσύλλεκτοι θα μεταφερθούν στις Μονάδες τους όπου θα τύχουν της βασικής εκπαίδευσης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ικανοποίηση για την κατάταξη

Αρμόδιες πηγές εξέφρασαν στην Offsite την ικανοποίησή τους για την ροή της κατάταξης αφού μέχρι την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 κατατάγηκε το 92.58% των νεοσυλλέκτων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που δεν κατατάγηκε είναι είτε κρούσματα, είτε επαφές.

Δεν αλλάζει κάτι από 1η Αυγούστου στην Ε.Φ.

Από 1η Αυγούστου τα τεστ αντιγόνου (rapid test) θα κοστολογούνται. Ωστόσο πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι αυτό δεν επηρεάζει τα δεδομένα στην Εθνική Φρουρά, αφού βάσει του πλάνου στα στρατόπεδα οι εξετάσεις δεν διενεργούνται από το Υπουργείο Υγείας.

 

Home