Τι θα ισχύει στην Κύπρο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Τι θα ισχύει στην Κύπρο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Χαλαρώσεις από τις 14 Δεκεμβρίου εάν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα / Τι ισχύει τις ημέρες των γιορτών

Νέα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τα μεσάνυχτα της 13ης Δεκεμβρίου.

Εάν και εφόσον η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσιάσει βελτίωση, θα υπάρξουν χαλαρώσεις σε παγκύπρια βάση και θα ισχύουν από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε:

1. Απαγόρευση της μετακίνησης προσώπων από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας, εξαιρουμένων των  περιπτώσεων μετάβασης από και προς χώρους εργασίας, μετάβασης ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά.

Με μοναδική εξαίρεση στις 24 Δεκεμβρίου 2020 (παραμονή Χριστούγεννα), 31 Δεκεμβρίου 2020 (παραμονή Πρωτοχρονιάς), η απαγόρευση μετακίνησης διαφοροποιείται και ισχύει από τις 2 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί

2. Επιτρέπεται η παρουσία σε συναθροίσεις προσώπων σε οικίες, με μέγιστο αριθμό συναθροιζομένων τα 10 άτομα ανά οικία, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων.

Από το μέτρο εξαιρείται η περίοδος από τις 23 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και την 1η Ιανουαρίου 2021, που ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά οικία ορίζεται στα 15 άτομα.

3. Θα επιτρέπεται η λειτουργία των χώρων εστίασης μέχρι τις 10.30 το βράδυ.

Από το μέτρο εξαιρούνται η παραμονή Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου) και η παραμονή Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου), οπότε και η λειτουργία των χώρων εστίασης θα επιτρέπεται μέχρι τις 12.30 τα μεσάνυχτα.

4. Επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών και ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, γυμναστηρίων, σχολών χορού και άλλων ειδών σχολών και αθλημάτων, χωρίς την παρουσία θεατών και χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων.

Home