Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τηλλυρία:Επαφές μελετητή για σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης

Offsite Team -
23.06.2021 - 12:31

Τηλλυρία:Επαφές μελετητή για σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη.

Συνεχίζονται σήμερα οι επαφές του εμπειρογνώμονα Δρ Χαράλαμπου Κουταλάκη με τους κοινοτάρχες της ακριτικής περιοχής Τηλλυρίας που θα συμμετάσχουν στο σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης της περιοχής Τηλλυρίας, σύμφωνα με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε συγκεκριμένα πως σήμερα προχωρούν οι επιτόπιες επισκέψεις του μελετητή στις κοινότητες, για συλλογή πληροφοριών, εκτενέστερη ενημέρωση από τους κοινοτάρχες σχετικά με τις προκλήσεις, τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν, ώστε όλα τα δεδομένα να συμπεριληφθούν στην ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάπτυξη της ακριτική περιοχής Τηλλυρίας.

Ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε επίσης πως στόχος είναι η διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και ο καθορισμός δεσμεύσεων και δράσεων να γίνει μέσω διαβούλευσης με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τις τοπικές αρχές, τους κατοίκους, τα οργανωμένα σύνολα και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.  

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χαμπιαούρης σημείωσε ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις  με τους Μητροπολίτες Πάφου Γεώργιο και Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρο για μια πιο εκτενή παρουσίαση σχετικά με τα πορίσματα της πρώτης συνάντησης. Παράλληλα, θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με άλλα οργανωμένα σύνολα της περιοχής, καθώς επίσης με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, Υπηρεσίες και Τμήματα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Σημειώνεται πως το Γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους εμπειρογνώμονες αναλαμβάνει τον γενικό συντονισμό για  την ολοκλήρωση στρατηγικής μελέτης σε δέκα μήνες που αφορά την ετοιμασία Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής Τηλλυρίας.  Χτες  έγιναν τα πρώτα βήματα  και μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια ο Επίτροπος Κώστας Χαμπιαούρης επισκέφτηκε την περιοχή και πραγματοποίησε σύσκεψη με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home