Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τιμολόγηση για περιαγωγή για τα κινητά στα κατεχόμενα

Offsite Team -
11.07.2019 - 17:38

Τιμολόγηση για περιαγωγή για τα κινητά στα κατεχόμενα

Thumbnail
Ποιο είναι το κόστος επικοινωνίας προς τις ελεύθερες περιοχές

Στις 4 ΤΛ το λεπτό (0,63 ευρώ το λεπτό) ανακοίνωσε η μία εκ των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στα κατεχόμενα, ότι είναι το κόστος επικοινωνίας προς την «νότια» Κύπρο.  

Στον πίνακα που παραθέτει στην ιστοσελίδα της η Γενί Ντουζέν αναφέρονται οι χρεώσεις της εταιρείας Turkcell για τις συνδέσεις που περιλαμβάνουν και την σύνδεση για κλήσεις προς την «νότια» Κύπρο, όπως αναγράφεται,την Τουρκία και την «τδβκ», όπως αναγράφεται το ψευδοκράτος. Οι κλήσεις από παντού 2,5 ΤΛ (0,39 ευρώ), το κάθε γραπτό μήνυμα 1,5 ΤΛ (0,29 ευρώ).

 

Χαιρετίζω το βήμα που έγινε στο θέμα των κινητών τηλεφώνων έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν λέγοντας ότι υπάρχουν ακόμη πολλά σοβαρά βήματα για τα οποία πρέπει να εργαστούμε για να γίνουν και συνεχάρη από καρδιάς όσους εργάστηκαν γι’ αυτό το μέτρο,

 

Σε δική του ανάρτηση ο Φικρί Τορός, νυν «βουλευτής» του ΡΤΚ και πρώην πρόεδρος του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου, θέση με την οποία συμμετείχε στην αρμόδια δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή οικονομίας και εμπορίου, που ασχολήθηκε με το θέμα της διασύνδεσης της κινητής, ανέφερε ότι προς το παρόν οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι η σύνδεση/κλήση και το γραπτό μήνυμα. Όσον αφορά το ίντερνετ, οι τεχνικές διεργασίες συνεχίζονται.

 

Στην ανάρτησή του ο κ. Τορός αναφέρει ότι μαζί (τα μέλη της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής) χωρίς να ξεφύγουν από τον σωστό δρόμο, υπό τις υφιστάμενες πολιτικές συνθήκες, δημιούργησαν τα μοντέλα σύνδεσης που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και τα υπέβαλλαν στους δύο ηγέτες. Χαιρετίζει, προσθέτει ότι αυτό το μοντέλο συνεργασίας, στο οποίο παρέμειναν με αποφασιστικότητα δεσμευμένοι, πέτυχε και το μέτρο λειτουργεί από σήμερα στις 12.45. «Η υπηρεσία της σύνδεσης της κινητής τηλεφωνίας μαζί με τα άλλα ΜΟΕ δημιουργούν ένα νέο σημείο καμπής για την διαδικασία λύσης του Κυπριακού|. Ευχαριστεί επίσης όσους ξεκίνησαν πριν 5 χρόνια και εργάστηκαν έχοντας το ίδιο όραμα, τα ΗΕ και την ΕΕ.  

Ανακοίνωση χαιρετίζοντας την σύνδεση των κινητών τηλεφώνων εξέδωσε και η συντεχνία των εργαζομένων στον Τύπο, που εκφράζει την πεποίθηση ότι αυτό το μέτρο θα επιταχύνει και τα άλλα ΜΟΕ και θα επιτύχει το να έρθει η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στη λύση.

Home