Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Την 9η Υπουργική Συνόδο των ΗΕ θα φιλοξενήσει η Κύπρος

Offsite Team -
13.02.2020

Την 9η Υπουργική Συνόδο των ΗΕ θα φιλοξενήσει η Κύπρος

Thumbnail
Για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και το Περιβάλλον

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα, στο Υπουργείο, συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η διοργάνωση από την Κύπρο της 9ης Υπουργικής Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και το Περιβάλλον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, για το θέμα ο κ. Πρόδρομου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε πως η  9η Υπουργική Σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και το Περιβάλλον που θα γίνει στη Λευκωσία, τον Νοέμβριο του 2021 είναι μια πολύ μεγάλη εκδήλωση στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών με παρουσία Κυβερνήσεων, Υπουργών από πάρα πολλές χώρες και εμπειρογνωμόνων που αφορά και στην εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη με την οποία ασχολείται το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και το περιβάλλον που είναι αρμοδιότητα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και περιβάλλοντος.

Έχουμε συζητήσει, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, για τα πρώτα στάδια της προετοιμασίας γι’ αυτό το μεγάλο γεγονός που θα είναι και τιμή για τη χώρα μας να φιλοξενήσει μια τέτοια σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, αλλά θα είναι και μια ευκαιρία για να αναδείξουμε τις πολιτικές μας που έχουν αναγνωριστεί διεθνώς και να γίνουν γνωστά επιπλέον κάποια πρωτοποριακά προγράμματα στην εκπαίδευση για την αειφορία που υλοποιεί η Κύπρος

ΚΥΠΕ

Home