Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τ/κ δασκάλοι: Η τ/κ κοινότητα βγήκε εκτός Δ.Δικαίου και αδικήθηκε

Offsite Team -
28.05.2020 - 14:10

Τ/κ δασκάλοι: Η τ/κ κοινότητα βγήκε εκτός Δ.Δικαίου και αδικήθηκε

Thumbnail
Δεν υπάρχει άλλη κοινότητα στον κόσμο που επιβάλλει εμπάργκο στον εαυτό της, σύμφωνα με την τ/κ συντεχνία

Ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων (KTÖS), Σενέρ Ελτσίλ ανέφερε ότι, «το σωστό είναι η τουρκοκυπριακή κοινότητα να απαιτήσει όλα τα κοινοτικά της δικαιώματα στη βάση των συμφωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ελτσίλ, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Κίπρις» ανάφερε ότι στις συμφωνίες του 1960, οι Τουρκοκύπριοι χαρακτηρίζονται «κοινότητα», είναι πολιτικά ίσοι με την ελληνική κοινότητα της Κύπρου και μοιράζονται την κυριαρχία του κράτους.

Ο Σενέρ Ελτσίλ αναφέρει επίσης ότι με τις αποσχιστικές πολιτικές που ακολουθεί η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία σήμερα, η τουρκοκυπριακή κοινότητα βγήκε εκτός διεθνούς δικαίου και αδικήθηκε στο θέμα της άσκησης των δικαιωμάτων της που πηγάζουν από την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Δεν υπάρχει καμία άλλη κοινότητα στον κόσμο που προβαίνει σε απαράδεχτες αποσχιστικές απαιτήσεις μη ασκώντας τα κερδισμένα δικαιώματά της στο πεδίο του διεθνούς δικαίου και επιβάλλει εμπάργκο στον ίδιο τον εαυτό της», επισημαίνει ο Ελτσίλ εκφράζοντας την άποψη ότι σε περίπτωση που απαιτήσει η τουρκοκυπριακή κοινότητα τα δικαιώματά της στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα ενταχθεί στο διεθνές δίκαιο και θα πάρει αποτέλεσμα στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού.

ΚΥΠΕ

Home