Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τμήμα Δασών: Εξελίξεις με αεροπλάνα πριν… μας βρουν οι φωτιές

Του Γιωργου Μιχαηλίδη -
21.05.2022 - 06:00

Τμήμα Δασών: Εξελίξεις με αεροπλάνα πριν… μας βρουν οι φωτιές

Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή γαι τα ελικόπτερα

Του Γιωργου Μιχαηλίδη

«Φωτιά» παίρνει στο Τμήμα Δασών η διαδικασία για επιλογή των δυο ελικοπτερων και δυο αεροπλάνων που θα οχυρώσουν το Τμήμα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου κατά την έξαρση των πυρκαγιών. Όπως πληροφορείται η Offsite την Δευτέρα 30 Μαϊου 2022 θα έχουμε εξελίξεις για την επιλογή των δύο αεροσκαφών πυρόσβεσης και τελικές αποφάσεις. Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε το τοπίο για τη μίσθωση των δυο ελικοπτέρων λόγω και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Βάζοντας τα δεδομένα σε μια σειρά η εικόνα είναι η εξής:

Mlίσθωση ελικοπτερων

Η Κυπριακή Δημοκρατία σκοπεί στη μίσθωση δύο ελικοπτέρων πυρόσβεσης. Η ρωσική εισβολή και οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας έφεραν προβλήματα αφού είναι πολύ δύσκολη η εκμίσθωση των ελικοπτέρων Camov από την Ρωσία που ενισχύουν τα τελευταία χρόνια τη Δημοκρατία. 

Ως εκ τουτου το Τμήμα έκανε στροφή και βγήκε σε προσφορές κοιτάζοντας και άλλες αγορές. Μια από αυτές ειναι το Ισραήλ. Όπως ανέφερε στην Offsite, o διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου για το θεμα των ελικοπτέρων υπάρχει το πρόβλημα λόγω των κυρώσεων στην Ρωσία. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι προκύπτει ενδιαφέρον αφού ήδη έγιναν προσφορές από πολλες εταιρείες και αναμένουμε τα νεότερα. Δεν γνωρίζουμε πότε θα υπάρχει κατάληξη,

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σημειώνεται ότι στις 18 Απριλίου μια εταιρεία υπέβαλε αίτηση χωρίς όμως να πληροί τις προδιαγραφες.Ο .κ. Αλεξάνδρου όμως είπε το νερό μπήκε στο αυλάκι για την αγορά δυο αεροσκαφών Airtractor αμερικανικής προέλευσης.  Όπως ειπε η διαδικασία επιλογής θα γινει στις 30 Μαιου 2022. Επί του παρόντος το αρμόδιο Τμήμα εξετάζει τις αιτήσεις για να φανεί κατά πόσον πληρούνται οι προδιαγραφές.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τριών τόνων πυροσβεστικού υλικού και έχει δύο άτομα πλήρωμα, ένα πιλότο και ένα παρατηρητή. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές μόλις το αεροσκάφος προσγειωθεί στον δίαυλο αεροδρομίου, μπορεί μέσα σε ένα λεπτό να γεμίσει με νερό, αφρό και επιβραδυντικό για μείωση της έντασης της πυρκαγιάς.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ενίσχυση και από Εθνική Φρουρά

Μια πολύ σημαντική απόφαση αφορά ότι η Εθνική Φρουρά θα ενισχύσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών τους καλοκαιρινούς μήνες σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Χαρακτηριστικά, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο «ΙΚΑΡΟΣ» με εναέρια μέσα από την Εθνική Φρουρά.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια πυρκαγιών η Εθνική Φρουρά θέτει σε εφαρμογή σχέδια περιφρούρησης των στρατοπέδων σε περίπτωση πυρκαγιών.

Εντοπίστηκε νεκρός άντρας σε διαμέρισμα

Offsite Team -
28.06.2022 - 14:30

Εντοπίστηκε νεκρός άντρας σε διαμέρισμα

Οι πρώτες πληροφορίες

Νεκρός εντοπίστηκε αλλοδαπός άντρας το πρώι της Τρίτης (28/6) σε διαμέρισμα στην Πάφο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σημείο έσπευσαν μέλη Αστυνομίας όπως και Ιατροδικαστής για εξετάσεις.

Περισσότερα σε λίγο...

Home