Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το Τμήμα Δασών πωλεί χριστουγεννιάτικα δέντρα

Offsite Team -
18.11.2022 - 18:55

Το Τμήμα Δασών πωλεί χριστουγεννιάτικα δέντρα

Πώς και από που μπορείτε να τα αγοράσετε

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, πληροφορεί το κοινό ότι από τη Τρίτη 29 Νοεμβρίου, μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, 2022 θα πωλούνται στο κοινό Χριστουγεννιάτικα δέντρα στα ακόλουθα κέντρα πώλησης:

    

1

Η πώληση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων από τα κέντρα πώλησης, θα γίνεταιμόνο κατά τις εργάσιμες μέρες (Δευτέρα -Παρασκευή) και ώρες (08:00 -14:30). 

Διευκρινίζεται ότι τα δέντρα που θα διατεθούν προέρχονται από αραιώσεις δασικών φυτειών στα πλαίσια δασοκομικών χειρισμών, που γίνονται με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης και μείωσης του ανταγωνισμού στις δασικές φυτείες.

Υπενθυμίζεται ότι η υλοτομία, η κατοχή και η μεταφορά Χριστουγεννιάτικων δέντρων χωρίς τη σχετική άδεια του Τμήματος Δασών αποτελεί, σύμφωνα με τον «Περί Δασών Νόμο του 2012», αδίκημα που τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι € 5.000 ή φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή και τις δύο ποινές μαζί. 

Προτρέπονται οι ιδιώτες ιδιοκτήτες δέντρων να εξασφαλίζουν εκ των προτέρων, τις αναγκαίες άδειες υλοτομίας και μεταφοράς και να τις παρουσιάζουν όταν τους ζητηθούν από Λειτουργούς του Τμήματος Δασών για έλεγχο. Παράλληλα, πριν μεταφέρουν τα δέντρα από τους τόπους υλοτομίας θα πρέπει να μεριμνούν για το σφράγισμα τους, στο κάτω μέρος (εγκάρσια τομή) με σφραγίδα του Τμήματος Δασών απευθυνόμενοι στον πλησιέστερο δασικό σταθμό.

Home