Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τον Δεκέμβριο 2023 δίνεται στην κυκλοφορία η Α' φάση περιμετρικού

Offsite Team -
13.06.2022

Τον Δεκέμβριο 2023 δίνεται στην κυκλοφορία η Α' φάση περιμετρικού

Το χρονοδιάγραμμα για τον περιμετρικό Λευκωσίας - Λεμεσού

Την εκπομπή “Offsite on Air” χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου

ΓΡΑΦΕΙ Η ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2023 η πρώτη φάση των έργων που αφορούν τον περιμετρικό Λευκωσίας και ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία, σημείωσε ο Μηχανικός του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας και Επαρχιακός Μηχανικός Λάρνακας του Τμηματος Δημοσίων Έργων κ. Λάζαρος Λαζάρου, μιλώντας στην εκπομπή Offsite On Air, σημειώνοντας πως το όλο εγχείρημα αποτελείται από 5 φάσεις.

«Τον Δεκέμβριο του 2023, ολοκληρώνεται η α’ φάση των έργων του περιμετρικού και αφορά μια απόσταση 7,5 χιλιομέτρων με το κόστος να ανέρχεται στα 65 εκατομμύρια ευρώ», σημείωσε.

Που βρισκόμαστε σήμερα

Αυτή την στιγμή κατασκευάζεται ο ανισόπεδος κόμβος των αυτοκινητοδρόμων. Δηλαδή, του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας Λεμεσού και του περιμετρικού που περιλαμβάνει την κατασκευή δύο υπόγειων διαβάσεων βάθους 12 μέτρων και μιας υπέργειας γέφυρας η οποία διασταυρώνει τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο, σημείωσε.

Από τον Αύγουστο κλείνει το δυτικό μέρος του αυτοκινητοδρόμου

Στις 19 Μαρτίου, σημείωσε, έγινε η εκτροπή της κυκλοφορίας στα ανατολικά και άρχισε η κατασκευή των τριών τεχνικών, δηλαδή δύο υπόγειων διαβάσεων και της υπέργειας γέφυρας τα οποία θα κατασκευαστούν τα μισά σε διάστημα 5 μηνών. Έπειτα σημείωσε, από τον Αύγουστο, θα εκτραπεί η κυκλοφορία του αυτοκινητόδρομου στα δυτικά και θα κατασκευαστούν τα υπόλοιπα ανατολικά μισά των δύο υπόγειων διαβάσεων και της υπέργειας γέφυρας. 

Η λεωφόρος Τσερίου

Ταυτόχρονα, ανέφερε, ανακατασκευάζεται στην άλλη άκρη του αυτοκινητόδρομου η Λεωφόρος Τσερίου, η οποία από μόνη της αποτελεί ένα μεγάλο πολεοδομικό έργο. Με την συμπλήρωση της θα κατασκευαστεί ισόπεδος κυκλικός κόμβος , στην θέση που βρίσκεται η φωτοελεγχόμενη συμβολή της JJC.

Τι ακολουθεί από Δεκέμβριο 2023

Η β΄φάση, προγραμματίζεται να προσφοροδοτηθεί πριν την συμπλήρωση της φάσης που εκτελείται τώρα. «Η επόμενη φάση περιλαμβάνει τμήμα της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μέχρι τον δρόμο Λευκωσίας –Παλαιχωρίου, μήκους 2,5 χιλιομέτρων περίπου και κόστους 20 εκατομμυρίων ευρώ και θα προκηρυχθεί τέλη του 2022 διαγωνισμός», επεξήγησε.

Δρόμος Λάρνακας – Δεκέλειας

Ο κ. Λεωνίδα σημείωσε ότι ο δρόμος Λάρνακας – Δεκέλειας έχει ήδη κατακυρωθεί και αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα το αργότερο αρχές του Σεπτέμβρη. Όπως ανέφερε το έργο αυτό φτάνει τα 23 εκατομμύρια ευρώ και θα αρχίζει από το σημείο που είναι οι 4 λωρίδες.

«Πρώτη φορά γίνεται μια τόσο μεγάλη εκτροπή αυτοκινητόδρομου», σημείωσε ο κ. Λεωνίδα καλώντας τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Υπάρχει σήμανση στον δρόμο και το μόνο που χρειάζεται από τους οδηγούς είναι να έχουν την προσοχή τους στον δρόμο.  «Υπάρχει μικρή συμφόρηση στον δρόμο το πρωί, θα ταλαιπωρηθούμε για 5 και 5 μήνες αλλά δυστυχώς τα μεγάλα έργα χρειάζονται κάποια ταλαιπωρία», επεσήμανε,

Παρακολουθήστε την παρέμβαση του κ. Λαζάρου στην εκπομπή Offsite On Air:

Home