Τρέχει το Υφυπουργείο Καινοτομίας για αλλαγές στα Safepass

Τρέχει το Υφυπουργείο Καινοτομίας για αλλαγές στα Safepass

Ετοιμάζουν τις αλλαγές μετά τα νέα μέτρα - Αναμένουν και πιθανές αλλαγές από ΕΕ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων αναχαίτισης του κορωνοϊού φέρνει σε επιφυλακή και το Yφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας. Στόχος του Υφυπουργού Κυριάκου Κόκκινου και των τεχνοκρατών είναι να εναρμονιστούν το συντομότερο δυνατό με τις νέες αποφάσεις βοηθώντας τους πολίτες. Στόχος είναι μέχρι τις 12 - 15 Δεκεμβρίου να λυθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Μιλώντας στην Offsite ο κ. Κόκκινος τόνισε ότι «οι αποφάσεις για αλλαγές στο safe pass που αφορούν την ισχύ της μοριακής εξέτασης pcr test για 72 ώρες και του rapid test για 48 ώρες μας υποχρεώνει να εναρμονιστούμε, ώστε οι πολίτες να διαθέτουν ψηφιακό safe pass».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

O Υφυπουργός ανέφερε ακόμα ότι «αναμένουμε και τις τελικές  αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με την ισχύ της τρίτης δόσης και εάν τελικά το πιστοποιητικό θα εκπνέει σε έξι ή εννέα μήνες». 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021  γράφτηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται όπως το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 να έχει πλέον ισχύ εννέα μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις εντός ΕΕ.

Όσον αφορά το covscan ο κ. Κόκκινος τόνισε για άλλη μια φορά ότι οι πολίτες  οφείλουν να έχουν σε ψηφιακή μορφή το πιστοποιητικό covid19. «Ωστόσο», ο κ. Κόκκινος παρατήρησε ότι «οι πολίτες μπορούν να έχουν και σε έντυπη μορφή το πιστοποιητικό αρκεί να υπάρχει barcode για να γίνεται αποδεκτό ψηφιακά». Σημειώνεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα  29 Νοεμβρίου 2001, ο έλεγχος κατοχής SafePass με τη χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus, θα εφαρμόζεται στα άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω.

Home