Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΚΑΝ: Το success story των 72kg κάνναβης μήνυμα σε παράνομους

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη -
30.05.2020 - 06:00

ΥΚΑΝ: Το success story των 72kg κάνναβης μήνυμα σε παράνομους

Thumbnail
Ανάλυση δεδομένων από τον εκπρόσωπο Τύπου Στ. Σεργίδη

H μεγάλη επιτυχία της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών να εντοπίσει και στην ουσία να σταματήσει τη διοχέτευση 72 κιλών κάνναβης, την πρώτη λόγω και καραντίνας πολύ μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην Κύπρο  μετά από μήνες  στέλνει μήνυμα και  κόβει… την όρεξη των παράνομων.

Η Αστυνομία πέτυχε γερό χτύπημα στην προσπάθεια των εμπόρων να γεμίσουν την Κύπρο κάνναβη ενόψει των καλοκαιρινών μηνών. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης μιλώντας στην Offsite τόνισε την Παρασκευή, ότι η επιτυχία προσλαμβάνει διαστάσεις αφού ο τελικός προορισμός των ναρκωτικών ήταν η Κύπρος.

Ο κ. Σεργίδης εξήγησε ότι την άνοιξη και κυρίως όσο πλησιάζουμε στους καλοκαιρινούς μήνες, οι «παράνομοι κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών με σκοπό να γεμίσουν την φαρέτρα τους ενόψει καλοκαιριού». Σαφώς «το καλοκαίρι, ο τουρισμός και οι συνθήκες που επικρατούν επιτρέπουν και την αγοραπωλησία ναρκωτικών».

Επηρέασε η καραντίνα αλλά…

Η Αστυνομία με επίσημο τρόπο και με ένα εκ των εμπειρότερων αξιωματικών της, θεωρεί ότι «η πανδημία επηρέασε και το εμπόριο ναρκωτικών, αφού δυο από τις βασικές διόδους εξαρτησιογόνων ουσιών τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ήταν κλειστά και ακόμα παραμένουν. Ο κ. Σεργίδης όμως ανέφερε ότι «από τις 09 Ιουνίου τα Αεροδρόμια ανοίγουν και τα δεδομένα αλλάζουν».

Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΥΚΑΝ προετοιμάζει τα πλάνα της ώστε να αντιμετωπίσει τους παράνομους και να σταματήσει τη δίοδο ναρκωτικών στην Κύπρο. Ο κ. Σεργίδης κράτησε κλειστά τα χαρτιά της Υπηρεσίας για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν οι ορδές των παράνομων με την εισαγωγή ναρκωτικών. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι  οι αστυνομικοί της ΥΚΑΝ που είχαν κατά την πανδημία άλλα καθήκοντα, θα αναλάβουν ξανά πλήρη δράση τόσο στα Αεροδρόμια όσο και στα λιμάνια. Με δεδομένη την κατηγοριοποίηση των χωρών λόγω του Covid  όμως, θα ληφθούν και τα ανάλογα μέτρα. 

Σαφέστατα,, οι έρευνες της Αστυνομίας θα γίνονται στη βάση των συνθηκών προστασίας και ασφάλειας κατά του Covid. Παράλληλα, ειδικά σχέδια δράσης στη βάση πληροφοριών εκπονούνται και σε άλλα καίρια σημεία όπως τα οδοφράγματα, άνκαι η γραμμή αντιπαράταξης είναι μια άλλη ιστορία με πολλές ιδιαιτερότητες. Ο τρόπος διοχέτευσης των ναρκωτικών από τα οδοφράγματα και από τα Αεροδρόμια διαφέρει.

«Ψάχνουν τη διαδρομή»

Ο κ. Σεργίδης μίλησε και για τη μεγάλη επιτυχία της ανακάλυψης 72 kg κάνναβης λέγοντας ότι «βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια των ερευνών. Ψάχνουμε τον τέταρτο ύποπτο που απασχόλησε ξανά την Υπηρεσία. Οι ύποπτοι ηλικίας 36, 31 και 27 ετών δίνουν κάποιους ισχυρισμούς που θα εξεταστούν».  Ταυτοχρόνως, ο κ. Σεργίδης τόνισε ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η διαδρομή των ναρκωτικών που φαίνεται να είχαν τελικό προορισμό την Κύπρο. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μετά από πληροφορία σε  τέσσερα πακέτα που έφτασαν από την Ελλάδα, ενδεχομένως μέσω του λιμανιού της Λεμεσού. Τελικός παραλήπτης ήταν κατά τα φαινόμενα ο 27χρονος.

Συγχαίρει ο Υπουργός

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επιτυχία της ΥΚΑΝ και τον εντοπισμό των 72kg είναι και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης ο οποίος ζήτησε ανάλογη προσπάθεια. 

 

Δείτε την ανάρτηση

 

Home