Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Γεωργίας: Κοντά στους αγρότες για ζημιές από χαλαζόπτωση

Offsite Team -
25.03.2019

Υπ. Γεωργίας: Κοντά στους αγρότες για ζημιές από χαλαζόπτωση

Thumbnail
Οι δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας για τις ζημίες λόγω χαλαζόπτωσης

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, δήλωσε πως το Υπουργείο του δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις ζημιές που προκλήθηκαν χτες σε περιοχές της επαρχίας Πάφου από τη χαλαζόπτωση, προσθέτοντας, ωστόσο, πως σε κάθε περίπτωση ζημιών θα ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων, όπου χρειαστεί.

Αυτό που λέχθηκε από αγρότες της περιοχής, είπε ο κ. Καδής, μετά το πέρας της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, της οποίας δέχτηκε τον χαιρετισμό εκ μέρους της κυβέρνησης, είναι ότι είναι θετικό το γεγονός ότι δεν είχαν ακόμη προχωρήσει στην φυλλοβόληση των αμπελιών, οπότε οι ζημιές είναι περιορισμένες στον τομέα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, συνέχισε ο κ. Καδής, οι εκτιμητές και από το Τμήμα Γεωργίας και από τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης όπου χρειαστεί θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές για να προσδιορίσουν τις ζημιές και για να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων όπου αυτό δικαιολογείται.

Σε σχέση με την μονάδα αφαλάτωσης της Πάφου, ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως αυτή προχωρά κανονικά και πως ανεξάρτητα με τις βροχές προχωρεί το Υπουργείο του με την ολοκλήρωση του έργου, προσθέτοντας πως αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2020.

Ούτως ώστε, σημείωσε - ανεξαρτήτων των καιρικών συνθηκών και της όποιας ανομβρίας προκύψει γιατί αυτό θα υπάρξει μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τα στατιστικά και τις προγνώσεις - η Πάφος να είναι αυτόνομη ως προς την ύδρευσή της και με αυτό τον τρόπο θα δοθούν και περισσότερες ανάσες στους αγρότες, ώστε να μην στερούνται το  νερό, όπως έγινε την προηγούμενη χρονιά.  

Home