Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Μεταφορών: Μόνο με έγγραφο η μεταβίβαση οχήματος

Offsite Team -
12.04.2020 - 17:39

Υπ. Μεταφορών: Μόνο με έγγραφο η μεταβίβαση οχήματος

Thumbnail
ΓΔ Υπ. Μεταφορών: Η μεταβίβαση οχήματος δεν γίνεται ηλεκτρονικά γιατί το ΤΟΜ δεν διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα

Η υποβολή εγγράφων που σχετίζονται με την μεταβίβαση οχήματος δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά γιατί το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) δεν διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Σταύρος Μιχαήλ, προσθέτοντας ότι προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός όλων των κρατικών τμημάτων και υπηρεσιών.  

«Το ΤΟΜ λαμβάνει μέτρα για να αποφεύγεται όσο το δυνατό η επαφή μεταξύ των εργαζομένων του Τμήματος και του κοινού για αυτό προσπαθεί η παραλαβή των εγγράφων να γίνεται με κουτί έξω από το Τμήμα», πρόσθεσε.

 

Ανέφερε επίσης ότι η διαδικασία μεταβίβασης, η οποία είχε σταματήσει λόγω των περιοριστικών μέτρων, επαναρχίζει την Δευτέρα 13 Απριλίου για εκείνα τα οχήματα που είχαν αγοραστεί πριν την έναρξη των περιοριστικών μέτρων και πρόσθεσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση η σχετική πληρωμή μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά.

 

Το ΤΟΜ ανακοίνωσε στις 8 Απριλίου ότι, κατά τη διάρκεια που θα ισχύουν τα έκτακτα µέτρα για αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, η µεταβίβαση οχήµατος θα γίνεται σύµφωνα µε τη διαδικασία που αναφέρεται πιο κάτω:

 

Όλα τα απαιτούµενα έγγραφα, περιλαµβανοµένου και συµπληρωµένου του έντυπου ΤΟΜ9Β και όλων των άλλων εγγράφων που µπορεί να απαιτούνται (π.χ. ΤΟΜ120Α) θα τοποθετούνται σε κλειστό φάκελο έξω από τον οποίο θα αναγράφεται: ι. Το όνοµα αιτητή (είτε του πωλητή είτε του αγοραστή), ιι. Τηλέφωνο επικοινωνίας προσώπου επαφής, ιιι. Ο αριθµός των αιτήσεων που βρίσκονται στον φάκελο.  

Αναφέρει επίσης ότι για την πληρωµή του τέλους µεταβίβασης δεν θα παραλαµβάνονται µετρητά και θα γίνεται µε πιστωτική κάρτα και προσθέτει ότι η/ο λειτουργός του ΤΟΜ που θα διεκπεραιώνει µεταβίβαση, θα τηλεφωνεί στο πρόσωπο επαφής και θα του ζητά τον αριθµό της πιστωτικής κάρτας µέσω της οποίας θα προβαίνει στη χρέωση.

ΚΥΠΕ 

Home