Υπ. Παιδείας: Περιττή η αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους

Υπ. Παιδείας: Περιττή η αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους

Τι δήλωσε ο κ. Αντωνέλλος

Περιττή θεωρεί τη σημερινή αποχή των μαθητών από τα μαθήματα τους για ένδειξη διαμαρτυρίας προς τις εξετάσεις τετραμήνων, το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του Σπύρο Αντωνέλλο.  

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Αντωνέλλος είπε πως «το Υπουργείο Παιδείας κρίνει ότι αυτή η αναστάτωση που έχει προκληθεί μάλλον είναι περιττή, τα παιδιά θα έπρεπε καλύτερα να έχουν σκεφτεί ότι ήδη βρισκόμαστε πριν το τέλος του τετραμήνου, έχουν ολοκληρωθεί όλες εκείνες οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει από τις 6 Σεπτεμβρίου που η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και βαδίζουμε ολοταχώς προς τις εξετάσεις».

 

Εξήγησε ότι «ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δεν είναι δυνατό να αναιρέσει την κατάσταση με τις εξετάσεις διότι εφαρμόζουμε την νομοθεσία, όπως αυτή μας έχει δοθεί από την Βουλή. Μέσα στον νόμο αυτό που έχει ψηφιστεί, συμπεριλαμβάνονται στο κλείσιμο του τετραμήνου οι κεντρικές εξετάσεις».

 

Θεωρώ, σημείωσε ο κ. Αντωνέλλος, ότι δεν θα έπρεπε αυτή την συγκεκριμένη στιγμή που είναι και η τελευταία εβδομάδα και των μαθημάτων αλλά και των όποιων γραπτών οι μαθητές έχουν να γράψουν, να έπρεπε να προβούν σε τέτοιου είδους κινήσεις.  

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως «οι μαθητές κακώς μιλούν για εκφοβισμό» αναφέροντας ότι «το Υπουργείο Παιδείας πολλές φορές έμπρακτα και ο ίδιος ο Υπουργός έχει αποδείξει τον σεβασμό του απέναντι στην ΠΣΕΜ και την προσφορά της αλλά από την στιγμή που καλούμαστε να εφαρμόσουμε μια νομοθεσία είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να υπακούμε».  

Σε σχέση με την πραγματοποίηση σύσκεψης τις προσεχείς ημέρες στο Υπουργείο για το επίμαχο θέμα, ο κ. Αντωνέλλος σημείωσε πως «ευελπιστούμε ότι με την ολοκλήρωση του τετραμήνου να έλθουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και οι μαθητές και οι γονείς και οι καθηγητές να καταθέσουν τις απόψεις τους για το πώς είδαν την διαδικασία όλη αυτή έμπρακτα πια να τηρείται στα σχολεία ούτως ώστε στο δεύτερο τετράμηνο, στην περίπτωση που ο Υπουργός Παιδείας κρίνει σκόπιμο, να προβούμε σε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις, μικρο-αλλαγές γιατί ο νόμος είναι νόμος μέσα στο πλαίσιο που επιτρέπει η νομοθεσία».  

Ανέφερε ακόμη, ότι έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση των θεματοθετών. «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς που δήλωσαν ενδιαφέρον για να έρθουν και να συμμετάσχουν σε αυτή την διαδικασία».  

Πρόσθεσε ότι υπήρξε επίσης μια διήμερη ολική ενημέρωση των Διευθυντών/Διευθυντριών για τα διαδικαστικά τα οποία πρέπει να ακολουθούν στα σχολεία και ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι εντάξει.  

Επίσης, συμπλήρωσε, το Υπουργείο Παιδείας έχει προβεί σε δύο δοκιμαστικές ως τώρα αποστολές των θεμάτων για να δούμε πώς λειτουργεί το σύστημα και θα γίνει και μια τρίτη εντός των επόμενων ημερών.

ΚΥΠΕ

Home