Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Υγείας: Ζητεί κονδύλι σχεδόν 3 εκ. για ιχνηλατήσεις και τεστ

Offsite Team -
27.09.2020

Υπ. Υγείας: Ζητεί κονδύλι σχεδόν 3 εκ. για ιχνηλατήσεις και τεστ

Thumbnail
Συζητείται τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών

Την αποδέσμευση πρόσθετων πιστώσεων ύψους €2,97 εκατομμυρίων, ζητά από τη Βουλή το Υπουργείο Υγείας, με την πλειοψηφία των κονδυλίων να αφορούν αγορά υπηρεσιών για σκοπούς διενέργειας ελέγχων ιχνηλάτησης και δειγματοληπτικών μοριακών εξετάσεων για τη νόσο Covid-19, την ώρα που η Κύπρος καταγράφει νέα έξαρση κρουσμάτων της νόσου.

To αίτημα για αποδέσμευση των πιστώσεων βρίσκεται στην ατζέντα της αυριανής συνεδρίας της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών.

 

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη στη Βουλή, πρόκειται για πιστώσεις ύψους €2,69 εκατ. για αγορά υπηρεσιών από το Υπουργείο Υγείας (Διοίκηση – Κεντρικά Γραφεία).

Ειδικότερα, πρόκειται για αγορά υπηρεσιών νοσηλευτών ή/και υγειονομικών λειτουργών ή/και φυσιοθεραπευτών για τη διαχείριση των θερμοκαμερών για τους ταξιδιώτες προς Κύπρο στα αεροδρόμια Λάρνακας – Πάφου και για κάλυψη των αναγκών ιχνηλάτησης της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου των Λοιμωδών  Νοσημάτων με ένα κονδύλι ύψους €453.986.

Επίσης οι πιστώσεις καλύπτουν αγορά υπηρεσιών από φοιτητές για συντονισμό των ιατρείων δημόσιας υγείας (€107.640).

 Το μεγαλύτερο κονδύλι αφορά  στη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων για Covid-19 μέσω συμβάσεων με ιδιωτικά εργαστήρια ύψους €1,41 εκατ. και τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής στα πλαίσια της ιχνηλάτησης, αξίας €700.000 (€34 ανά εξέταση).  Στο ίδιο κεφάλαιο του προϋπολογισμού ζητείται επίσης αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €13.000 αγορά υπηρεσιών από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, για την ταφή των αζήτητων σορών που βρίσκονται στα νεκροτομεία των Νοσοκομείων Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου και πιστώσεις €3.000 για αγορά υπηρεσιών για τις ανάγκες του αρχείου Γεννήσεων.  

Επιπλέον ζητείται εκ μέρους των ιατρικών Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας η αποδέσμευση €278.876 για αγορά υποστηρικτικών υπηρεσιών από φοιτητές τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων και των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.  

Βάσει των τελευταίων στοιχείων μέχρι χθες έχουν διενεργηθεί συνολικά 369.461 εργαστηριακές εξετάσεις, που αντιστοιχεί σε 42.180.7 ανά 100.000 πληθυσμού.

ΚΥΠΕ

Home