Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΑΜ: Καταδικάσαμε απερίφραστα τη Ρωσική εισβολή

Offsite Team -
17.05.2022 - 19:29

ΥΠΑΜ: Καταδικάσαμε απερίφραστα τη Ρωσική εισβολή

Όσα δήλωσε ο Υπ. Άμυνας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Πετρίδης προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

«Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου σήμερα, συζητήσαμε την πορεία υλοποίησης της Στρατηγικής Πυξίδας καθώς και την αποτελεσματικότητα των Αποστολών και Επιχειρήσεων Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.

Ως Κύπρος υποστηρίξαμε την έγκαιρη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αναδυόμενες συγκρούσεις πριν την εξέλιξη τους σε κρίση, όπως και την αποτελεσματικότερη χρησιμοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη.

Κατά τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας υποστήριξα τη δημιουργία κόμβου καινοτομίας, ζήτησα την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη διαδικασία δημοσιονομικού ελλείμματος και σημείωσα την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών για κοινές προμήθειες αμυντικού υλικού.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις σε σχέση με τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Για ακόμα μία φορά καταδικάσαμε απερίφραστα τη Ρωσική εισβολή και τονίσαμε την ανάγκη για εντατικοποίηση των διπλωματικών προσπαθειών για πολιτικό διάλογο μεταξύ των δύο μερών με σκοπό την κατάπαυση του πυρός».

Για το βίντεο της δήλωσης του Υπουργού, πατήστε εδώ.

Home