Υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του Lockdown; Η απάντηση Τσιούτη

Υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του Lockdown; Η απάντηση Τσιούτη

Τι είπε ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης

Η κατάσταση με την εξάπλωση του ιού COVID-19 στην Κύπρο παραμένει κρίσιμη αν και έχει παρατηρηθεί κάποια βελτίωση τις τελευταίες ημέρες που οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν από τα τέλη Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης.  

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο, ο κ. Τσιούτης είπε πως αν και βλέπουμε βελτίωση αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ήδη σκέψεις για χαλαρώσεις των μέτρων ή εάν υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, ο κ. Τσιούτης επανέλαβε ότι θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες για να δούμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα «γιατί παραμένουμε σε πολύ ψηλά επίπεδα. Κοιτάμε και την αθροιστική επίπτωση των τελευταίων 14 ημέρων, άρα οι τελευταίες 4-5 μέρες δεν σου λένε και πολλά πράγματα. Και το άλλο είναι τα νοσηλευτήρια, δεν είναι να πέσουν οι νοσηλευόμενοι κάτω από 200 και να πούμε ότι είμαστε εντάξει. Είναι προβληματική η κατάσταση διότι μην ξεχνάμε και τους ανθρώπους που προσέρχονται στα νοσοκομεία με συμπτώματα. Όταν πέσει στην κοινότητα μετά από κάποιο χρόνο θα αρχίσουμε να δούμε και μείωση στα νοσοκομεία. Το άλλο είναι ότι όσο χαλαρώνουμε τόσο θα αρχίσουν να αυξάνονται και πάλι τα περιστατικά. Άρα στόχος είναι να πέσουμε όσο το δυνατό πιο πολύ για να μπορέσουμε να βρισκόμαστε όσο το δυνατό πιο κάτω την ώρα που θα ανοίξουμε».

Home