Υποχωρεί ο καύσωνας - Έρχονται βροχές & καταιγίδες

Υποχωρεί ο καύσωνας - Έρχονται βροχές & καταιγίδες

Θα φτάσει τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία

Η θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από αύριο.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά αναμένεται αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά, στα προσήνεμα παράλια, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ η πρωινή τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση θα διαλυθούν σύντομα. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στο εσωτερικό και στα ορεινά, που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν, από το μεσημέρι και μετά, μέτριοι και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Τοπικά στα νότια παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και το απόγευμα, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται χαμηλή νέφωση και σε υπήνεμες περιοχές αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη στα προσήνεμα και μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, με πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Κυριακή, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Τρίτη θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Home