Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υποχρεωτική μάσκα και στα Δημοτικά; Φωνάζουν οι γονείς

Offsite Team -
22.11.2021

Υποχρεωτική μάσκα και στα Δημοτικά; Φωνάζουν οι γονείς

Υπέρ της μάσκας οι δάσκαλοι - «Είναι το πιο ανώδυνο μέτρο»

Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν τρόποι αναχαίτισης της πανδημίας.

Η αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων χτύπησαν καμπανάκι στους αρμόδιους.

Ανάμεσα στα μέτρα που εισηγήθηκαν οι ειδικοί στον υπουργό Υγείας είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Δημοτικά, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ίσχυε. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Την Κυριακή (21/11) ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε πως «είναι καλύτερα να υποστούμε είτε τον εμβολιασμό είτε την χρήση μάσκας σε τακτική βάση για να αποφύγουμε τα χειρότερα». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι συζητιούνται κάποια μέτρα «που θα μας βοηθήσουν στα Δημοτικά Σχολεία όπου δεν υπάρχει ο εμβολιασμός αλλά και στην Μέση και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να εντείνουμε τον εμβολιασμό».

Φωνάζουν οι γονείς για την μάσκα στα δημοτικά

Σε δηλώσεις του στην Offsite ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Χριστοφή εξέφρασε την αντίθεσή του με την εισήγηση για υποχρεωτική μάσκα στα Δημοτικά.

«Θα δυσκολέψει την εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών. Δεν είναι λύση το να βάλουμε μάσκες στα μωρά των Δημοτικών. Καλό θα ήταν να βρουν εκεί και όπου υπάρχει το πρόβλημα και να το λύσουν». 

Συνεχίζοντας ο κ. Χριστοφή υποστήριξε πως τα παιδιά φορώντας την μάσκα τους θα παίζουν με αυτή και έτσι οι εκπαιδευτικοί χάνουν τον χρόνο τους κάνοντας παρατηρήσεις.

Υπέρ της μάσκας οι δάσκαλοι

Από την άλλη ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους μιλώντας στην Offsite δήλωσε πως η χρήση μάσκας στα Δημοτικά ήταν ένα θέμα το οποίο είχαν προτείνει πολύ νωρίτερα προτού υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων.

«Τα παιδιά στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία είναι απροστάτευτα καθώς δεν είναι υποχρεωτικά ούτε τα τεστ, ενώ δεν μπορούν ούτε να εμβολιαστούν τα παιδιά κατά του κορωνοιού, ούτε χρήση μάσκας».

Συνεχίζοντας ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε πως οι μάσκες είναι το πιο ανώδυνο μέτρο από όλα όσα υπάρχουν. «Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πρόβλημα για τα μικρά παιδιά να φορούν μάσκες συνέχεια. Αν πρέπει να φορήσουν μάσκες για να προστατευτούν παρά να αρρωστήσουν, καλύτερα να φορούν». 

Home