Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπόθεση 9χρονου μαθητή: Σε διαθεσιμότητα ο δάσκαλος

Offsite Team -
24.09.2019 - 10:04

Υπόθεση 9χρονου μαθητή: Σε διαθεσιμότητα ο δάσκαλος

Thumbnail
Οι εξελίξεις στην υπόθεση - Δεν σημαίνει ενοχή η διαθεσιμότητα - ''Τρέχει'' η έρευνα

Σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών τέθηκε ο δάσκαλος ο οποίος καταγγέλθηκε από 9χρονο μαθητή στη Λεμεσό ότι τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Τονίζουμε ότι αυτό δεν συνεπάγεται και με ενοχή του δασκάλου στο περιστατικό. 

Ο εκπαιδευτικός φέρεται να αρνείται κάθε ανάμειξη με το περιστατικό. Θυμίζουμε ότι μετέβη στην Αστυνομία για κατάθεση αλλά δεν τέθηκε υπό κράτηση. 

Το περιστατικό διερευνάται το Υπουργείο Παιδείας ενώ όπως πληροφορούμαστε ο δάσκαλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης προς την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της offsite, στην όλη διαδικασία δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του Υπουργού Παιδείας. Η αστυνομία στέλνει την έκθεση της για την υπόθεση στην αντίστοιχη υπηρεσία (Δημοτικής Εκπαίδευσης σε αυτή την περίπτωση) και η υπηρεσία στέλνει την εισήγησή της για τελική απόφαση στην επιτροπή εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Η offsite επικοινώνησε με τον ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρη Χαραλάμπους ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι η ΠΟΕΔ ενημερώθηκε από τον δικηγόρο του δασκάλου ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.’’Είναι νόμιμο να γίνει αυτή η διαδικασία ότι υπάρχει κάποια σοβαρή καταγγελία. Δεν σημαίνει όμως ότι υπάρχει ενοχή. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πέρασαν ήδη αρκετές μέρες και απορούμε πως προέκυψε τώρα αυτή η απόφαση. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε καμία περίπτωση το περιστατικό δεν έχει συμβεί όπως έχει καταγγελθεί από την πλευρά του μαθητή. Ο δάσκαλος θα προχωρήσει σε ένσταση για το θέμα της διαθεσιμότητας’’.

Home