Υπόθεση Αζέρου: Έρχονται εξελίξεις - Τι ισχύει με κατηγορητήριο

Υπόθεση Αζέρου: Έρχονται εξελίξεις - Τι ισχύει με κατηγορητήριο

Η ακύρωση του νόμου για την κατακράτηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αλλάζει τα πλάνα

Τυ Γιώργου Μιχαηλίδη

Η αλλαγή που έφερε η  ακύρωση του νόμου για την κατακράτηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αλλάζει τα πλάνα ανακριτών σε υποθέσεις που η έρευνά τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Ως εκ τούτου, …πάει πίσω η υπόθεση  του 38χρονου Αζέρου ο οποίος συνελήφθη από τις κυπριακές Αρχές στις 27 Σεπτέμβρη 2021 έχοντας στην κατοχή του πιστόλι με σιγαστήρα και  συνδέθηκε με τρομοκρατική επίθεση εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η υπόθεση είναι ορισμένη στις 28 Ιανουαρίου 2022 ενώπιον Δικαστηρίου, αλλά ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι κατηγορίες. Όπως πληροφορούμαστε, στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει και ποιοι από τους έξι τελικά συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο Δικαστήριο, αφού όπως πληροφορούμαστε υπάρχει το ενδεχόμενο διακοπής της ποινικής δίωξης κάποιων κατηγορουμενων. Δεν αποκλείεται  για κάποιους από τους συλληφθέντες να προκύψουν νέα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ακκίδα των ανακριτών βρίσκεται άλλο ένα πρόσωπο πακιστανικής καταγωγής ο οποίος συνδέθηκε με την υπόθεση μέσα από τη διερεύνηση των τελευταίων ημερών και τα στοιχεία που βρέθηκαν.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως πληροφορείται η Offsite, ο καταζητούμενος φέρεται να εγκατέλειψε την Κύπρο, γι’αυτό η Αστυνομία εξέδωσε ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του και καταζητείται.

Η υπόθεση πήρε  διεθνείς διαστάσεις κυρίως στα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την Πρωθυπουργία του Ισραήλ να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ταυτόχρονα, μέλη των Ισραηλινών Μυστικών Υπηρεσιών βρέθηκαν στην Κύπρο και παρακολουθούσαν τις έρευνες.

 

Home