Υπόθεση Ορέστη: Οι 53 μέρες στο κελί και τα επόμενα βήματα…

Υπόθεση Ορέστη: Οι 53 μέρες στο κελί και τα επόμενα βήματα…

Ψάχνουν νέα θύματα του killer
Πως συμπληρώνεται το παζλ των φρικιαστικών εγκλημάτων του 35χρονου Ίλαρχου της ΕΦ

Εντατικά συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για εξασφάλιση των μαρτυριών αλλά και των τεκμηρίων που χρειάζονται για την καταχώρησης της υπόθεσης του καθ ομολογίαν κατα συρροή δολοφόνου στο δικαστήριο.

O 35χρονος Ίλαρχος της ΕΦ βρίσκεται υπό κράτηση εδώ και 53 μέρες με το τελευταίο διάταγμα κράτησης του να εκπνέει την ερχόμενη Παρασκευή χωρίς ακόμα να αποφασιστεί κατά πόσο θα γίνει καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο ή αν οι αρχές θα ζητήσουν ανανέωση του διατάγματος κράτησης του, αφού τους δίνεται η ευχέρεια να το πράξουν.

Υπενθυμίζεται ότι βάση του νόμου η αστυνομία εάν συντρέχουν λόγοι μπορεί να ζητήσει διάταγμα κράτησης μέχρι και τρεις μήνες. 

Μάλιστα ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο εάν μέχρι την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί το Ανακριτικό έργο που υπολείπεται για την καταχώρηση υπόθεσης, η εάν οι ανακριτές κρίνουν ότι συντρέχουν λόγοι για περαιτέρω κράτηση του «Ορέστη» για να καταχωρηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο με τον φάκελο της υπόθεσης επαρκώς συμπληρωμένο. 

Υπενθυμίζεται ότι στο δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη τονίστηκε ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 700 καταθέσεις με τον ανακριτή της υπόθεσης να αναφέρει ότι για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου  αναμένονται άλλες 80.

Παράλληλα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ανακριτής η αστυνομία προχώρησε 9 εντάλματα έρευνας, ενώ μέχρι στιγμής παραλήφθηκαν 465 τεκμήρια και αναμένονται αποτελέσματα από τις εξετάσεις τους. Η ταυτοποίηση και τα αποτελέσματα για το 6ο θύμα

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί των πέντε από τα έξι ανευρεθέντων θυμάτων του «Ορέστη» με τις αρχές να αναμένουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων της σορού πιθανότατα της Μαρικάρ Βαλντέζ, που βρέθηκε στην τρίτη βαλίτσα που εντοπίστηκε στην κόκκινη λίμνη την περασμένη Τρίτη, και στάλθηκαν για ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί 5 θυμάτων ως εξής: 

  • Μαρί Ρόουζ, 38 ετών -Εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό στις 14 Απριλίου
  • Αριάν Παλάνας, 28 ετών - Εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό στις 20 Απριλίου
  • Κάχτα Ανού, 30 ετών - Εντοπίστηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας στις 25 Απριλίου 
  • Λίβια Μπουνέα, 36 ετών - Εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη στις 28 Απριλίου
  • Έλενα Μπουνέα, 8 ετών - 5 Μαΐου εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο 35χρονος σε ιδιόχειρη κατάθεση του, οι αρχές μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στην κόκκινη λίμνη, έστρεψαν αποκλειστικά την προσοχή τους στην Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, με στόχο τον εντοπισμό της 6χρονης Σιέρας.

Σημειώνεται ότι αν και εντοπισμό της θεωρείται δύσκολη υπόθεση λόγο του μεγέθους της λίμνης (60 μέτρα ύψος, και πολύ μεγαλύτερη από κόκκινη λίμνη) αλλά και λόγο του ότι ο 35χρονος πέταξε την σορό τυλιγμένη σε σεντόνι, οι αρχές πιστεύουν ότι υπάρχουν κάποιες ελπίδες εντοπισμού της.

Συγκεκριμένα το γεγονός ότι το Sonar έδωσε κάποιους καλούς στόχους, αλλά και το ότι το νερό της λίμνης είναι καθαρό επιτρέπουν στην ρομποτική κάμερα να συνεχίσει την εξερεύνηση σημείων, με την κατάδυση δύτη να κρίνεται σκόπιμη μόνο σε σημεία που διαφανεί κάτι το υπαρκτό εντός λίμνης. 

 

Home