Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπουργικό: Ενέκρινε νομοσχέδιο αναγνώρισης φύλου για τρανς άτομα

Offsite Team -
25.09.2022 - 18:25

Υπουργικό: Ενέκρινε νομοσχέδιο αναγνώρισης φύλου για τρανς άτομα

Στέφη Δράκου: H Κυβέρνηση προωθεί τα δικαιώματα ΛΟΑΤΙ

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους της κυβέρνησης για την προστασία και περαιτέρω προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ ατόμων, έχουν περάσει από τα λόγια στις πράξεις, ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου σε χαιρετισμό της για τη 8η πορεία υπερηφάνειας στο Δημοτικό Πάρκο Λευκωσίας. Την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο Νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου για τα τρανς άτομα.

Όπως είπε, η χώρα μας, έρχεται συνεχώς ακόμη πιο κοντά στα πρότυπα για την Ισότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που καθορίζονται από ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους οργανισμούς.

Το 2021, είπε ετοιμάστηκε η πρώτη Εθνική Στρατηγική, η οποία περιλαμβάνει ως βασικό της στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΛΟΑΤΙ+ ατόμων σε όλους τους τομείς της ζωής. Στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Τον Φεβρουάριο του 2022, πρόσθεσε, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων για την προστασία και περαιτέρω προώθηση των δικαιωμάτων για τα ΛΟΑΤΙ+ άτομα, με επίκεντρο το χώρο εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε, τον περασμένο Μάιο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο και το Συμβούλιο της Ευρώπης, η εκδήλωση IDAHOT+ με τη συμμετοχή 250 ατόμων από όλη την Ευρώπη, όπου αντηλλάγησαν απόψεις για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΙ κοινότητας.

>>>>Διαβάστε επίσης: «Γάμος για ούλλους» το σύνθημα της Accept ΛΟΑΤΙ φέτος<<<<<

Παράλληλα είπε ότι γίνεται ακόμα ένα βήμα μπροστά, αφού  το πολυαναμενόμενο για την ΛΟΑΤΙ+ κοινότητα Νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου για τα τρανς άτομα εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14 Σεπτεμβρίου και έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για συζήτηση και ψήφιση, μετουσιώνοντας έτσι μια από τις σημαντικότερες δεσμεύσεις που συμπεριλαμβάνονται στην εθνική μας στρατηγική, σε πραγματικότητα.

«Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό νομοσχέδιο, συμβατό με τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  το οποίο αποτελούσε δέσμευση της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ

 

Home