Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΠΑΝ: Παρέλαβε 1000 τάμπλετ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Offsite Team -
02.04.2020

ΥΠΠΑΝ: Παρέλαβε 1000 τάμπλετ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Thumbnail
Για την αντιμετώπιση των αναγκών, το Υπουργείο θα δεχτεί τις επόμενες μέρες και άλλες δωρεές.

Χίλιες ψηφιακές συσκευές τύπου ταμπλέτας, οι οποίες αποτελούν δωρεά της Τράπεζας Κύπρου και άλλων συνεργατών της προς το Υπουργείο, παρέλαβε σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου (ΥΠΠΑΝ).

 

Η παραλαβή των 1.000 ψηφιακών συσκευών έγινε στο Υπουργείο.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, με τις συσκευές αυτές καλύπτεται ένα μέρος των αναγκών, όπως αυτές είχαν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα από μια μεγάλη έρευνα που έγινε, μέσω των διευθύνσεων και των εκπαιδευτικών, σε όλα τα σχολεία.

 

Για την αντιμετώπιση των αναγκών, το Υπουργείο θα δεχτεί τις επόμενες μέρες και άλλες δωρεές.  

Στόχος είναι να καλυφθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι ελλείψεις και να μην στερηθεί κανένα παιδί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στήριξη.

 

Οι συσκευές θα διατεθούν στα αντίστοιχα σχολεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εκεί όπου χρειάζεται, από μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο του προγράμματος εξ αποστάσεως διδασκαλίας που εφαρμόζει το ΥΠΠΑΝ.  

Ο Υπουργός Παιδείας,  αφού ευχαρίστησε την Τράπεζα Κύπρου και τους συνεργάτες της μέσω του εκπροσώπου της, Μιχάλη Περσιάνη,  Διευθυντή Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή παράδοσης του εξοπλισμού, τόνισε την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

 

Δήλωσε πως το Υπουργείο από την πρώτη στιγμή ενεργοποίησε τους μηχανισμούς για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προς τους μαθητές και μαθήτριες.  

Ειδικότερα τώρα στηρίζονται  τα παιδιά που δεν διαθέτουν καθόλου εξοπλισμό και διαδίκτυο στα σπίτια τους, είπε.

 

Υπογράμμισε, τέλος, ότι θα ξεκινήσει άμεσα η παράδοση του εξοπλισμού αυτού και ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα λύκεια και τις τεχνικές σχολές, αλλά θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες τα γυμνάσια.

ΚΥΠΕ

Home