Ζητούν να μειωθεί η ύλη για εξετάσεις τετραμήνων οι καθηγητές

Ζητούν να μειωθεί η ύλη για εξετάσεις τετραμήνων οι καθηγητές

Έστειλαν επιστολή στο υπουργείο - Για ποια μαθήματα ζητούν μείωση ύλης

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Παρόλο που την περασμένη εβδομάδα στην επιτροπή Παιδείας όλα τα κόμματα -πλην του ΔΗΣΥ- ζήτησαν εκ νέου αναβολή για φέτος και μόνο για την Γ’ Λυκείου των εξετάσεων τετραμήνων καθώς, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Από πλευράς υπουργείου Παιδείας θεωρούν πως δεν τίθεται το οποιοδήποτε ζήτημα, λέγοντας μάλιστα πως οι μαθητές θα πρέπει να προετοιμάζονται γιατί οι εξετάσεις στα μέσα Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας δηλώνει πως έχει προστεθεί διδακτικός χρόνος και προσαρμόστηκε η ύλη ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν οι μαθητές. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής Μέσης Κυπριανός Λούης ανέφερε πως οι διδακτικές περίοδοι από 155 μέρες αυξήθηκαν σε 182 μέρες, άρα υπάρχει ο χρόνος για κάλυψη κενών ενώ παράλληλα μειώθηκε και η ύλη ενώ κάποιες δραστηριότητες δεν γίνονται λόγω πρωτοκόλλων και άρα υπάρχει επιπρόσθετος χρόνος.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Επιστολή ΟΕΛΜΕΚ για μείωση της ύλης

Ωστόσο, η ΟΕΛΜΕΚ υποστηρίζει πως για κάποιες ειδικότητες εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για την ύλη.

Μιλώντας στην Offsite ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας δήλωσε πως «σε 3-4 ειδικότητες συνεχίζει να υφίσταται πρόβλημα. Παρόλο που υπήρξε μείωση στο μάθημα των φιλολογικών, φαίνεται να συνεχίζει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα όπως και στα μαθηματικά, στη βιολογία και στη χημεία».

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζησάββας ανέφερε πως απέστειλαν επιστολή προς τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και αναμένουν πότε θα καθοριστεί μια νέα συνάντηση για συζήτηση.

«Εμείς θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα των πλαισίων μάθησης και της ύλης τώρα που είναι αρχή. Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να φτάσουμε στον Απρίλη και τον Μάιο όταν θα κλείσουν τα σχολεία και οι καθηγητές να μην γνωρίζουν ακριβώς και αν είναι ξεκάθαρη η ύλη που θα πρέπει να διδάξουν».

Σκοπός των καθηγητών, συνέχισε ο κ. Χατζησάββας είναι «να διδάσκουμε σωστά την ύλη για να εμπεδώνουν καλύτερα και οι μαθητές».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις τετραμήνων

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα για το α’ τετράμηνο λήγουν στις 13 Ιανουαρίου, 5 εργάσιμες ημέρες δηλαδή μετά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία από τις διακοπές των Χριστουγέννων. 

Η γραπτή αξιολόγηση των εξεταζόμενων μαθημάτων θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. 

Home