Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ζώνη/Κινητό: €150 την 1η φορά, €300 αν το ξανακάνεις-Νέες ποινές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
17.01.2020 - 06:30

Ζώνη/Κινητό: €150 την 1η φορά, €300 αν το ξανακάνεις-Νέες ποινές

Thumbnail
Εάν παρκάρεις παράνομα θα σου παίρνουν το αυτοκίνητο - Όλες οι νέες αυστηρές ποινές που προωθούνται

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι Κύπριοι οδηγοί που θα παραβιάζουν τον κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εφόσον ψηφιστεί το πακέτο νομοθετημάτων αύξησης των ποινών. Τα νέα δεδομένα φέρνουν δραστική αύξηση των προστίμων σε όλα τα αδικήματα. Η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής εξετάζει τα νομοθετήματα κωδικοποιώντας τις νέες ποινές.

Η Offsite πληροφορείται ότι οι νέες ποινές θα παρέχουν στους οδηγούς και δεύτερη ευκαιρία, αφού εάν η Τροχαία τους τσακώσει για παράβαση αρχικά, πέφτουν στα μαλακά είναι:

  • Χρήση κινητού Τηλεφώνου: Η υφισταμένη ποινή είναι 85 ευρώ και μετατρέπεται για πρώτη παράβαση σε 150 ευρώ και στη συνέχεια αυξάνεται στα 300 ευρώ.
  • Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: Η υφισταμένη ποινή είναι 85 ευρώ και μετατρέπεται για πρώτη παράβαση σε 150 ευρώ και στη συνέχεια αυξάνεται στα 300 ευρώ.
  • Mη χρήση προστατευτικού κράνους:  Η υφισταμένη ποινή είναι 85 ευρώ και μετατρέπεται για πρώτη παράβαση σε 200 ευρώ και στη συνέχεια αυξάνεται στα 300 ευρώ.
  • Στάθμευση σε χώρο αναπήρων: Η υφισταμένη ποινή είναι 85 ευρώ και μετατρέπεται σε 300 ευρώ.
  • Στάθμευση σε διπλή κίτρινη γραμμή: Η υφισταμένη ποινή είναι 85 ευρώ και μετατρέπεται σε 100 ευρώ.

H Eπιτροπή Μεταφορών θα καταλήξει και στον χειρισμό περιπτώσεων που αφορούν παράβαση ορίου ταχύτητας αφού υπάρχουν διατιμήσεις ανάλογα με τα χιλιόμετρα. Ωστόσο, κλείδωσε η παροχή ελαστικότητας για το όριο ταχύτητας μέχρι τα 120 χιλιόμετρα στους υπεραστικούς δρόμους. Ακολούθως η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας θα ποινικοποιείται κλιμακωτά.

Εξάλλου, θα γίνεται ρυμούλκηση οχημάτων που σταθμεύουν παράνομα, ενώ πολύ αυστηρές θα είναι οι ποινές για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών αλλά οι ποινές θα ξεκαθαρίσουν σύντομα.

 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου ανέφερε στην Offsite ότι οι  ποινές θα είναι πολύ αυστηρές και ο στόχος είναι να εμπεδωθεί μια και καλή η οδική συνείδηση μέσα από τις αποφάσεις αυτές. Ο κ. Προκοπίου δεν απέκλεισε  να υπάρξουν τροπολογίες σε θέματα που ακόμα δεν «κλείδωσαν», αλλά τοποθέτησε την παραπομπή των νομοσχεδίων στην Ολομέλεια μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

 

 

 

 

Home