Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

10.590 επισκέψεις στο ΤΑΕΠ Παίδων σε 1 χρόνο - Ετοιμάζεται και στη Λεμεσό

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα
- 06.02.2024

10.590 επισκέψεις στο ΤΑΕΠ Παίδων σε 1 χρόνο - Ετοιμάζεται και στη Λεμεσό

Πέτυχε η λειτουργία του στην Λευκωσία - Ξεπερνούν τις 1.000 οι επισκέψεις ανά ημέρα

Απόλυτα επιτυχημένη θεωρείται η λειτουργία των Πρώτων Βοηθειών για παιδιά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μελέτη επέκτασης και σε άλλες πόλεις. 

Για 63 ολόκληρα χρόνια όλοι οι εμπλεκόμενοι έψαχναν λύση στο πρόβλημα, που δεν ήταν άλλο από την απουσία του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών για παιδιά. Ένα τμήμα το οποίο θεωρείτο απαραίτητο να υπάρχει. Επί υπουργίας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και μετά από έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα στις 30 Ιανουαρίου του 2023 το πρώτο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών στην Κύπρο να ανοίξει τις πόρτες του. 

Ένα χρόνο μετά την λειτουργία του, τα στοιχεία των επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν, αποδεικνύουν την ανάγκη που υπήρχε για την δημιουργία των Πρώτων Βοηθειών για παιδιά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΚΥπΥ σε ένα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10.590 επισκέψεις παιδιών στις Πρώτες Βοήθειες. Κατά το πρώτο διάστημα οι επισκέψεις κυμαίνονταν στις 600 κάθε μήνα. Αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε 20 περίπου ασθενείς την ημέρα. 

Σήμερα, η επισκεψιμότητα στις Πρώτες Βοήθειες παιδιών αυξήθηκε και ξεπερνά τα 1.000 περιστατικά ανά μήνα, δηλαδή πέραν των 30 ασθενών την ημέρα. 

Αποκτά και η Λεμεσός Πρώτες Βοήθειες για παιδιά

Ενόψει και των έργων αναβάθμισης που θα γίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο ΟΚΥπΥ κάνει σκέψεις ώστε να δημιουργηθεί και χώρος για Πρώτες Βοήθειες για παιδιά. 

Στην παρούσα φάση όπως μας εξηγήθηκε από πλευράς ΟΚΥπΥ, σε όλες τις πόλεις πλην της Λευκωσίας, όταν επισκεφθεί τις Πρώτες Βοήθειες κάποιο παιδάκι, τότε βρίσκεται On call Παιδίατρος ο οποίος σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, καλείται να εξετάσει τον ασθενή. 

Ήδη έχουν ξεκινήσει η μελέτες για την δημιουργία ειδικού χώρου εντός των Πρώτων Βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο οποίος θα είναι αποκλειστικά για περιστατικά τα οποία αφορούν παιδιά. Παράλληλα θα δημιουργηθεί και χώρος αναμονής για τα παιδιά. 

Αναφορικά με τα έργα του ΟΚΥπΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα των Πρώτων Βοηθειών, θα γίνει επένδυση ύψους €504.000 + ΦΠΑ για την επέκταση και αναβάθμισή του. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των καθυστερήσεων, καλύπτοντας ακόμα πιο αποδοτικά τις τρέχουσες απαιτήσεις.

0
Home