Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

200.000 Ε/κ και Τ/κ στην Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών

Offsite Team
- 11.10.2023

200.000 Ε/κ και Τ/κ στην Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών

Η Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών ο καλύτερος πρεσβευτής της Κύπρου, είπε η υπουργός Υγείας

Η επιστημονική και ανθρωπιστική προσφορά του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος «ξεπέρασε τα σύνορα της μικρής μας πατρίδας αφού η Κυπριακή Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών με πέραν των 200 χιλιάδων εθελοντών δοτών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων είναι το πρώτο αρχείο σε αναλογία πληθυσμού ανά τον κόσμο» και αποτελεί «τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας» είπε την Τρίτη η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, σε χαιρετισμό της στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Κωστή Αλαβάνου.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα παραχωρηθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία αναμεταδίδει σήμερα το ΓΤΠ, η κα. Κανάρη στο χαιρετισμό της ανέφερε ότι αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την ευγενική πρόσκληση των εκδόσεων «Ρίζες» να χαιρετίσει την ψεσινή εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αλαβάνου, όπου το λογοτεχνικό έργο των εκδόσεων Ρίζες σχεδιάζεται στον ίδιο καμβά με τον πολυδιάστατο επιστημονικό και ανθρωπιστικό έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

«Μέσα από αυτό τον καμβά αναδεικνύεται η σημασία της συνεργασίας και της συμπόρευσης της τέχνης, και συγκεκριμένα της λογοτεχνίας με την υγεία», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε η Υπουργός, και οι καρδιοπάθειες και η λευχαιμία αποτελούν σήμερα σημαντικούς τομείς της υγείας όπου η επιστήμη έχει κάνει άλματα και συνεχίζει αυτή την πορεία.

«Επιτρέψτε μου να σταθώ λίγο περισσότερο στη λευχαιμία, μιας και για 23 χρόνια υπηρέτησα εθελοντικά στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ένα ίδρυμα το οποίο έχει στρέψει την προσοχή του στην συγκεκριμένη ασθένεια. Νιώθω ευλογημένη αλλά και περήφανη που διετέλεσα πρόεδρος επί σειρά ετών στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Η Επιστημονική και ανθρωπιστική προσφορά του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος ξεπέρασε τα σύνορα της μικρής μας πατρίδας αφού η Κυπριακή Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών με πέραν των 200 χιλιάδων εθελοντών δοτών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων είναι το πρώτο αρχείο σε αναλογία πληθυσμού ανά τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Αποτελεί, συνέχισε η κα. Κανάρη, «τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας αφού η μικρή μας πατρίδα συνέδεσε μέσω της δωρεάς μοσχευμάτων 700 ασθενείς με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες από 34 διαφορετικές χώρες δίνοντας χαμόγελο σε εκατοντάδες ανθρώπους».

«Δημιούργησε τα τελευταία 5 χρόνια ειδικό Διαγνωστικό και Ερευνητικό Κέντρο Παιδικού Καρκίνου προσφέροντας πέραν του 85% επιτυχίες ίασης σε παιδιά με λευχαιμία αλλά και νόημα ζωής στους γονείς τους. Η δημιουργική αυτή πορεία με την ανεκτίμητη συνεισφορά των εθελοντών δοτών, των μέγα χορηγών και συμμάχων και συνοδοιπόρων, δεν μας επιτρέπει να σταματήσουμε ούτε στιγμή. Σ' αυτούς τους συνοδοιπόρους με το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος εντάσσεται απόψε και ο κύριος Αλαβάνος», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0
Home