Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εφημερεύοντα Ιατρεία: 200 επισκέψεις κάθε Σαββατοκύριακο

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
13.03.2023

Εφημερεύοντα Ιατρεία: 200 επισκέψεις κάθε Σαββατοκύριακο

Σκέφτονται για επέκταση του ωραρίου τους - Θα γίνει πρώτα αξιολόγηση

Αυξημένος είναι ο αριθμός τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών που επισκέπτονται τα Σαββατοκύριακα τα εφημερεύοντα ιατρεία, τα οποία ξεκίνησαν την λειτουργία τους από τον περασμένο Ιούλιο. 

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, αξιολογεί κάθε εβδομάδα τα δεδομένα των εφημερευόντων ιατρείων και πιο συγκεκριμένα τον αριθμό επισκέψεων αλλά και τις ανάγκες των ασθενών.

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία εξασφάλισε η OffsiteNews, από τις 9 Ιουλίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου τα εφημερεύοντα ιατρεία:

  • Δέχθηκαν 6500 κλήσεις
  • Έγιναν 5736 επισκέψεις

Πιο συγκεκριμένα, οι 2397 επισκέψεις αφορούσαν ενήλικες και οι 3339 επισκέψεις αφορούσαν παιδιά. 

Όπως δήλωσε στην OffsiteNews η Διευθύντρια του ΟΑΥ Έφη Καμίτση, από τον Ιούλιο όταν ξεκίνησαν την λειτουργία του τα εφημερεύοντα ιατρεία μέχρι και τον Οκτώβριο, καταγράφηκαν 100 επισκέψεις κάθε Σαββατοκύριακο.

«Από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο, οι επισκέψεις διπλασιάστηκαν λόγω των λοιμώξεων. Πλέον έχουμε 200 επισκέψεις κάθε Σαββατοκύριακο». 

Συνεχίζοντας η κ. Καμίτση ανέφερε πως τα περισσότερα περιστατικά αφορούν ασθενείς με: πυρετούς, λοιμώξεις αναπνευστικού, και γρίπη.

Θα τα αξιολογήσουν και θα αποφασίσουν για επέκταση ωραρίου

Ο Οργανισμός με την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας των ιατρείων, δηλαδή το ερχόμενο καλοκαίρι, θα επαναξιολογήσει τον θεσμό των εφημερευόντων ιατρείων.

ΟΑΥ, γιατροί και ασθενείς θα καθίσουν στο τραπέζι και θα ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, με τον Οργανισμό να είναι «ανοικτός» στις όποιες εισηγήσεις και προσαρμογές χρειάζονται. 

Από τα στοιχεία θα εξαρτηθεί και ποιο θα είναι το μέλλον των εφημερευόντων ιατρείων, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το ωράριό τους. 

 

Σημειώνεται καταληκτικά ότι οι υπηρεσίες εφημερίας Προσωπικών Ιατρών λειτουργούν μέχρι στιγμής ως εξής:

  • Σάββατο: 09.00 – 17.00
  • Κυριακή και Δημόσιες Αργίες: 15.00 – 19.00
Home