Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εγκαινιάζεται η αναβαθμισμένη κλινική φυματίωσης στην Κυπερούντα

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα -
28.01.2023

Εγκαινιάζεται η αναβαθμισμένη κλινική φυματίωσης στην Κυπερούντα

Αναπτύσσονται οι ορεινές περιοχές - Εγκαίνια από τον ΠτΔ

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Η παροχή ίσης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της περιοχής διαμονής τους, αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου στα πλαίσια της διασφάλισης και ισότητας στην υγεία και η διασφάλιση της είναι υποχρέωση του Κράτους, δήλωνε προ ημερών ο υπουργός Υγείας.

Η ανάπτυξη των ορεινών περιοχών παίρνει σάρκα και οστά, με την Κυβέρνηση να υλοποιεί σιγά-σιγά τους στόχους που έχει θέσει.

Ανάμεσα στα έργα που αναβαθμίστηκαν είναι και η κλινική φυματίωσης η οποία βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Κυπερούντας.

Η παλιά κλινική φυματίωσης παρόλο που προσέφερε τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της φυματίωσης σε αντίξοες συνθήκες, δεν θα ήταν σε θέση λόγω εγκαταστάσεων να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ασθένεια αυτή.

Στα πλαίσια της Στρατηγικής Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων, Κυβέρνηση, υπουργείο Υγείας και ΟΚΥπΥ, εργάστηκαν για το καλό των πολιτών και έφεραν εις πέρας άλλο ένα έργο.

Η αναβαθμισμένη κλινική φυματίωσης εγκαινιάζεται σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

1

Όπως πληροφορείται η OffsiteNews, την ερχόμενη εβδομάδα ο ΟΚΥπΥ αναμένεται να στελεχώσει την κλινική με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Εγκαίνια σταθμού Ασθενοφόρων στον Πεδουλά

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, στις 20 Ιανουαρίου εγκαινίασε τον σταθμό ασθενοφόρων στην κοινότητα Πεδουλά. Ένα έργο το οποίο επίσης περιλαμβανόταν στη Στρατηγική Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων.

Σε χαιρετισμό του, ο κ. Χατζηπαντέλα τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας έχοντας ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πάσχοντες συμπολίτες μας, επενδύει στην ποιοτική αναβάθμιση της προ-νοσοκομειακής φροντίδας υγείας με τη δημιουργία Σταθμών Ασθενοφόρων στις ορεινές περιοχές.

1

Home