Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φ. Τσιρίδου: Η πρόληψη είναι το παν ειδικά για τα παιδιά

Offsite Team -
05.11.2022 - 06:30

Φ. Τσιρίδου: Η πρόληψη είναι το παν ειδικά για τα παιδιά

Η συνέντευξη της ημέρας στην Offsite - Βουλεύτρια ΔΗΣΥ/ΠρόεδροςΣυνδέσμου Φίλων «Αμερίκος Αργυρίου», Φωτεινή Τσιρίδου

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΑ

Ο Νοέμβριος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι αφιερωμένος στην Προληπτική Παιδιατρική, μέσα από τις δράσεις και την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου». 

Η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» κ. Φωτεινή Τσιρίδου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Offsite on Air και τόνισε πως «με γνώμονα το παιδί, για ένα καλύτερο αύριο επενδύουμε στην υγεία των παιδιών μας και ιδιαίτερα στην πρόληψη που είναι πιο σημαντική από την θεραπεία». 

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην συνεισφορά του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής αλλά και στα δωρεάν ανιχνευτικά προγράμματα που προσφέρει σε όλες τις εγκύους και νεογνά τα τελευταία 34 χρόνια. 

Συγκεκριμένα, το Κέντρο παρέχει αφιλοκερδώς σε όλες τις εγκύους μητέρες και νεογνά τα εξής προγράμματα: 

1. Το Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου, που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση χρωμοσωμικών ανωμαλιών και προσφέρεται σε όλες τις έγκυες γυναίκες στο πρώτο τρίμηνο της κύησης 

2. Το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών, που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση ανωμαλιών του μεταβολισμού στα νεογέννητα 

3. Το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών, που στόχος του είναι η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της συγγενούς βαρηκοΐας δηλαδή βαρηκοΐας που υπάρχει σε ένα νεογνό στη γέννηση του

Επίσης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, επεκτείνεται το εθνικό ανιχνευτικό πρόγραμμα της χώρας σε ακόμα 8 διαφορετικά νοσήματα, σε πιλοτική φάση για τα επόμενα 5 χρόνια. 

Παράλληλα σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε η κ. Τσιρίδου, τα συγκεκριμένα προγράμματα λόγω του ότι παρέχονται σε εθελοντική βάση δεν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό της χώρας ωστόσο, «το κράτος προσφέρει σχεδόν το ήμισυ του προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός του Κέντρου ανέρχεται στις €700.000».

Κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου–Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Προληπτική Παιδιατρική θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις: 

• Live link με τον Love FM, Σάββατο 5 Νοεμβρίου, Mall of Cyprus, Λευκωσία

• Live link με το Κανάλι 6, Σάββατο 12 Νοεμβρίου, My Mall, Λεμεσός 

• Ημερίδα Παιδιατρικής Πρόληψης, Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ξενοδοχείο Four Seasons

• Gala Dinner με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, Parklane Resort & Spa

Στο καταληκτικό της σχόλιο η κ. Τσιρίδου τόνισε ότι, «η πρόληψη αποτελεί το πρώτιστο μέλημα και καλούμε τον κόσμο να στηρίξει το έργο μας όσο πιο δυνατά μπορεί». 

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη της Προέδρου Συνδέσμου Φίλων «Αμερίκος Αργυρίου», Φωτεινής Τσιρίδου

Home