Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φωνάζουν για υποστελέχωση του ΤΑΕΠ στην Πάφο οι κυβερνητικοί γιατροί

Offsite Team -
03.06.2023

Φωνάζουν για υποστελέχωση του ΤΑΕΠ στην Πάφο οι κυβερνητικοί γιατροί

Κίνδυνος μη επαρκούς λειτουργίας ΤΑΕΠ ΓΝ Πάφου από τη Δευτέρα, λέει ο Κούμας

Στον κίνδυνο μη επαρκούς λειτουργίας του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου από τη Δευτέρα, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, αναφέρεται με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, Σωτήρης Κούμας.

Ο κ. Κούμας σημείωσε πως το θέμα της υποστελέχωσης του ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου έχει φτάσει στο απροχώρητο. Για το θέμα, ανέφερε, έχουν αποστείλει αρκετές φορές επιστολές στους αρμόδιους φορείς, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε πως στο ΤΑΕΠ υπάρχουν τώρα 8 ιατροί όμως από τη Δευτέρα λόγω του κάποιος εξ αυτών υποχρεωτικά θα πρέπει να ξεκουραστεί έστω κάποιες μέρες , θα απουσιάσει από την εργασία του με αποτέλεσμα να προκύπτει μεγάλο πρόβλημα στην στελέχωση.

Δυστυχώς, είπε, "εκ μέρους του ΟΚΥπΥ και του συστήματος, αυτά που έπρεπε να γίνουν δεν έχουν γίνει".

Ανέφερε πως οι ιατροί στο ΤΑΕΠ βρίσκονται στα όριά τους, είναι εξαντλημένοι και εξουθενωμένοι, ενώ διαμηνύουν ότι σκέφτονται σοβαρά ακόμη και την μαζική παραίτηση τους.

Ο κ. Κούμας είπε πως οι νέοι ιατροί που θα στελεχώσουν το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών θα επανδρώσουν το Τμήμα στα τέλη Αυγούστου και πως δεν θα μπορούν να αναλάβουν άμεση δράση, αφού θα πρέπει πρώτα να εσωματωθούν σε αυτό.

Ανέφερε, ακόμη, πως άδειες θα πάρουν και άλλοι ιατροί από το ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου την περίοδο του καλοκαιριού.

Στην Πάφο σε κανένα άλλο νοσηλευτήριο δεν λειτουργεί προς το παρόν Τμήμα Πρώτων Βοηθειών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home