Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φυσικά και το ξαναζεσταμένο φαγητό μπορεί να είναι και νόστιμο!

Offsite Team
- 20.09.2022

Φυσικά και το ξαναζεσταμένο φαγητό μπορεί να είναι και νόστιμο!

Ποιος είπε πως το ξαναζεσταμένο φαγητό δεν μπορεί να είναι και νόστιμο;

Οι μαμάδες μας πάντα μας έλεγαν ότι δεν πρέπει να πετάμε ποτέ φαγητό και φυσικά είχαν δίκαιο. Άσε που καμιά φορά το φαγητό την επόμενη μέρα είναι καλύτερο.

Όμως ό,τι και να κάνουμε πάντα θα μας περισσέψει λίγο φαγητό. Από ένα κομμάτι πίτσα μέχρι μισή μερίδα φασολάκια ή ένα πιάτο μακαρόνια.  Το να το βάλουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και να το ζεστάνουμε είναι η εύκολη και γρήγορη λύση, όμως, τις περισσότερες φορές, καταστρέφουμε ένα πολύ νόστιμο φαγητό.

Μπορεί τα leftovers να μην είναι η αγαπημένη μας επιλογή για φαγητό, αλλά μπορεί να γίνει μια πραγματικά πρακτική επιλογή για να μειώσουμε τον αριθμό των τροφίμων που πετάμε καθημερινά όλοι μας. Ειδικά αν ξέρουμε μερικά κόλπα για να τα μαγειρέψουμε,  έτσι ώστε να μετατραπούν σε κάτι εξίσου νόστιμο!

1

Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα φαγητά που πετιούνται περισσότερο στα σκουπίδια. Είτε επειδή δεν μπορούμε να υπολογίσουμε σωστά την ποσότητα που πρέπει να μαγειρέψουμε και φτιάχνουμε υπερβολικά πολλά, είτε γιατί δεν είναι τόσο νόστιμα για κατανάλωση την επόμενη ημέρα. Όμως, υπάρχουν δημιουργικοί τρόποι να σταματήσουμε το αλόγιστο food waste και να αρχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε το φαγητό που περίσσεψε προς όφελος μας

1

Στατιστικά μιλώντας, πετάμε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια τόνους φαγητό κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα 800 εκατομμύρια άνθρωποι πηγαίνουν νηστικοί για ύπνο κάθε βράδυ. Οι ποσότητες για τις οποίες συζητάμε είναι ασύλληπτες. Συγκεκριμένα, το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής τροφής, από τα αρχικά στάδια παραγωγής μέχρι το τελικό στάδιο κατανάλωσης, χάνεται ή σπαταλιέται. Δεν είναι κάπως δυσανάλογο; Οπόταν δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας και πρακτικότητας, αλλά και θέμα οικολογίας! 

Τι σχέση όμως έχουν όλα αυτά με την κλιματική αλλαγή; Μεγάλη, αρκεί να αναλογιστεί κανείς τις απαιτήσεις που έχει η παραγωγή τροφίμων σε φυσικούς πόρους (καλλιεργήσιμη γη, νερό, ενέργεια κλπ.) και τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον  λόγω των φυτοφάρμακων, τις εκπομπές αερίων, τα επικίνδυνα απόβλητα κ.λπ. Το ίδιο και η αποθήκευση των τροφίμων, αλλά και η μεταφορά τους. Μετά έρχεται και η αποσύνθεση των τροφικών αποβλήτων στις χωματερές, η οποία απελευθερώνει μεθάνιο, ένα επικίνδυνο αέριο που συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Το food waste είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που συμβάλλει δραματικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη και για αυτό πρέπει όλοι μας να κάνουμε αυτή την έξτρα προσπάθεια για να παράγουμε λιγότερα απόβλητα από το φαγητό μας.

Σαν πρωτοπόρος στα θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας, η Lidl Κύπρου λανσάρει τα Lidl Eco Hacks, μια σειρά από χρήσιμα βίντεο με οικολογικές συμβουλές τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι στην καθημερινότητά μας! Στο τελευταίο βίντεο, η σεφ Μαρία Μαρκιτανή η οποία αγαπά τα ζυμαρικά, μας δείχνει έξυπνους τρόπους για να μην τα πετάμε στα σκουπίδια αλλά να τα μετατρέπουμε σε άλλες νόστιμες δημιουργίες!

Η σπατάλη φαγητού είναι ένα πρόβλημα με τεράστια πλέον έκταση, που επηρεάζει περισσότερες πτυχές της ζωής μας από ό,τι ίσως νομίζουμε. Πέρα από τις ηθικές και τις οικονομικές διαστάσεις, η σπατάλη φαγητού έχει σοβαρές επιπτώσεις για τον πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Μπείτε κι εσείς λοιπόν στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο και δείτε το βίντεο που ετοίμασε για τα Lidl Eco Hacks η σεφ Μαρία Μαρκιτανή για να μάθετε πώς να απολαύσετε τα ζυμαρικά σας και την επόμενη ημέρα χωρίς να πρέπει να καταλήξουν στα σκουπίδια!

Home