Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΓεΣΥ: Αυξάνεται η Συνεισφορά ΙΙ σε 178 φάρμακα - Κατάλογος

Offsite Team -
30.01.2023

ΓεΣΥ: Αυξάνεται η Συνεισφορά ΙΙ σε 178 φάρμακα - Κατάλογος

Σε 105 φάρμακα θα μειωθεί η συνεισφορά

Αλλαγές στη Συνεισφορά ΙΙ για 283 προϊόντα από τον Κατάλογο Φαρμακευτικών Προϊόντων (ΚΦΠ) του ΓεΣΥ, ανακοινώνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ενόψει της επικαιροποίησης των τιμών των φαρμάκων που κατέχουν άδεια κυκλοφορίας από το Υπουργείο Υγείας στην Κύπρο ετησίως.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΥ ενημερώνει τους δικαιούχους ότι προκύπτουν αλλαγές στη Συνεισφορά ΙΙ των φαρμάκων που καλύπτει το ΓεΣΥ, από την 1η Φεβρουαρίου 2023. Στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ, στην Ενότητα «Παροχείς/ Φάρμακα–Φαρμακεία- Αναλώσιμα/ Κατάλογοι Φαρμάκων-Πρωτόκολλα-Αιτήσεις-Έντυπα/  Εξωνοσοκομειακά Φάρμακα», έχει αναρτηθεί ο  Κατάλογος Φαρμακευτικών Προϊόντων με τις αναθεωρημένες Συνεισφορές ΙΙ και τη μεταβολή (αύξηση/μείωση) στη Συνεισφορά ΙΙ των φαρμάκων σε σχέση με τον προηγούμενο ΚΦΠ ημερομηνίας 10/01/2023.

Συγκεκριμένα, ανακοινώνεται ότι διαφοροποιείται η Συνεισφορά ΙΙ σε 283 προϊόντα, με 105 προϊόντα να έχουν μειωμένη, ενώ σε 178 προϊόντα η Συνεισφορά ΙΙ αυξάνεται.

>>> Βρείτε εδώ στον Κατάλογο Διαθέσιμων Φαρμακευτικών Προϊόντων (01/02/2023) πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΥ προτρέπει τους δικαιούχους να συμβουλεύονται τους ιατρούς και φαρμακοποιούς τους σε σχέση με το φθηνότερο διαθέσιμο φάρμακο και με το πως μπορούν να εξασφαλίσουν φάρμακα με μηδενική Συνεισφορά ΙΙ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home