Γιατί δεν πρέπει να κάνετε τατουάζ το καλοκαίρι;

Γιατί δεν πρέπει να κάνετε τατουάζ το καλοκαίρι;

Πολύ πόνο προκαλεί η νέα μόδα στα τατουάζ (Φωτογραφίες)
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε να κάνετε τατουάζ

Οι περισσότεροι, αποφασίζουν να κάνουν τατουάζ κατά τους ανοιξιάτικους ή καλοκαιρινούς μήνες, όταν αρχίζουν να κάνουν τις πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες.

Στην πραγματικότητα όμως, η άνοιξη και ειδικά το καλοκαίρι είναι οι χειρότερες εποχές για να κάνει κάποιος τατουάζ.

Στο άκουσμα αυτού, αρκετοί είναι αυτοί που θα τρέξουν και θα πουν πως είτε είναι χαζομάρα είτε απλά δεν το λαμβάνουν και πολύ υπόψη.

Γι’ αυτό η ομάδα της Offsite, βρήκε και μίλησε με έναν tattoo artist, προκειμένου να λυθεί αυτή η απορία, που προβληματίζει αρκετούς νέους και όχι μόνο.

Ο Μάξιμος Κοντοζής, είναι ένας επιτυχημένος tattoo artist, καθώς διαθέτει το δικό του κατάστημα σε Λάρνακα και Νορβηγία.  Μιλώντας λοιπόν μαζί του, μας εξήγησε πως η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι χειρότερες εποχές για να κάνει κάποιος τατουάζ, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Ποιος κίνδυνος υπάρχει;

Λόγω της πληγής στο δέρμα που δημιουργείται , η έκθεση στον ήλιο και η επαφή του στην θάλασσα ή στην πισίνα, οι επιπτώσεις στο δέρμα είναι οι έντονοι ερεθισμοί – φαγούρα, αίσθημα εγκαύματος – διάφορες δερματολογικές παθήσεις και αλλεργίες.

Επίσης, όπως μας ανέφερε, φυσικό επακόλουθο είναι και το γεγονός ότι το χρώμα του τατουάζ ξεθωριάζει και θα χρειαστεί να κτυπηθεί ξανά.

Είναι αρκετοί που συνεχίζουν να έρχονται για τατουάζ τις καλοκαιρινές περιόδους;

Λάτρεις των τατουάζ πλέον είναι σχεδόν όλος ο κόσμος και δεν τους νοιάζει το γεγονός πως είναι καλοκαίρι και υπάρχουν κίνδυνοι.

Όπως μας έχει πει ο Μάξιμος, ο λόγος που οι περισσότεροι έρχονται τώρα και δεν έρχονται την χειμερινή περίοδο, είναι γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να απλά να βγουν στην παραλία και να δείξουν τα τατουάζ τους.

Τι θα συμβούλευες κάποιον που θα ήθελε να κάνει το πρώτο του τατουάζ;

Καταρχάς, πριν έρθει κάποιος για τατουάζ πρέπει πρώτα να κάνει μια έρευνα. Όπως μας εξήγησε, επειδή είναι κάτι που θα το κουβαλάς για πάντα επάνω σου, πρέπει πρώτα να ψάξεις και να δεις διάφορα σχέδια/ έργα από πολλούς tattoo artists μέχρι να καταλήξεις σε αυτόν που σου αρέσει. 

Επίσης, η συμβουλή που μας δίνει, είναι να μην κοιτάμε τις τιμές που στοιχίζουν (φτηνά ή ακριβά) για τον λόγο ότι τις πλείστες φορές τα φτηνά τατουάζ μπορεί να μην φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κλείνοντας, ως tattoo artist, έδωσε και κάποιες συμβουλές για την περιποίηση των τατουάζ, για τον πρώτο καιρό που θα τα χτυπήσουν.

Αυτές είναι:

  • Το βασικό είναι η κρέμα που συνιστάται 3 με 4 φορές την ημέρα για 15 ημέρες
  • Να αποφεύγεται την έκθεση στον ήλιο, θάλασσα/ πισίνα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, για μην τυχών μολύνσεις
  • Όταν περάσουν αυτές οι 2 εβδομάδες «θεραπείας», καλό είναι να συνεχίσεις να βάζεις την κρέμα που σου δίνουν οι tattoo artists, μια φορά την εβδομάδα
  • Καθώς επίσης, να χρησιμοποιείται αντηλιακή κρέμα με δείχτη προστασίας 50 και άνω, πάνω στο τατουάζ κατά την έκθεση του στον ήλιο.
Home