Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Και όμως τόσα χρόνια πίναμε λάθος το κόκκινο κρασί

Offsite Team
- 28.12.2019

Και όμως τόσα χρόνια πίναμε λάθος το κόκκινο κρασί

Thumbnail
Ακόμα και εκείνοι που δεν γνωρίζουν τίποτα για τον κόσμο του κρασιού, ξέρουν έναν πολύ βασικό κανόνα:

Το λευκό πίνεται παγωμένο και το κόκκινο σε θερμοκρασία δωματίου. Κατά πόσο ισχύει όμως αυτό;

Σύμφωνα με την Jancis Robinson, wine expert και συγγραφέας του «The Oxford Companion to Wine», όλα όσα πιστεύουμε για τη σωστή κατανάλωση του κρασιού είναι λάθος. Η ίδια μιλώντας στο Hay Festival στην Ουαλία αποκάλυψε πως ότι το κόκκινο κρασί θα πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο! Γιατί όμως;

Η Jancis εξήγησε όλους τους λόγους, μιλώντας στην Daily Mail: «Βάλτε οποιοδήποτε ανοιχτό μπουκάλι στο ψυγείο. Ακόμα και το κόκκινο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν τις χημικές αντιδράσεις, όπως η οξείδωση, που είναι ο εχθρός του ανοιχτού μπουκαλιού». 

Αυτά είναι τα χειρότερα σημεία αποθήκευσης κρασιού στο σπίτι

Το κρασί είναι προϊόν που χρίζει ιδιαίτερης μεταχείρισης και συχνά γίνονται λάθη στον τρόπο αποθήκευσής του, κάτι που μπορεί να κοστίσει την ποιότητά του. Ποιο ή ποια λοιπόν μπορεί να είναι τα πιο ακατάλληλα σημεία για ένα μπουκάλι κρασί;

Θα ξεκινήσουμε επισημαίνοντας πρώτα το αυτονόητο, που τελικά δεν είναι και τόσο αυτονόητο, το ότι ποτέ δεν αφήνουμε ένα μπουκάλι κρασί σε χώρο δίπλα από το φούρνο ή σημείο που το χτυπάει ο ήλιος. Οι χειρότεροι εχθροί του κρασιού είναι το φως, η ζέστη και η οι μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίας, στοιχεία δηλαδή που υπάρχουν στην κουζίνα σε ημερήσια βάση. Θερμοκρασίες άνω των 23 με 26°C, όπως διαβάζουμε στο thekitchn.com, αλλοιώνουν τη γεύση του κρασιού. Οπότε η καλύτερη λύση είναι να βρείτε ένα σκιερό και σχετικά δροσερό χώρο στο σπίτι για να στήσετε την κάβα σας.

olivemagazine.gr 

Home